avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 50/1991
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 50/1991

Daca un acoperis la un bloc a fost facut in anul 2005 ( transformarea din terasa in sarpanta ) fara autorizatie de constructie asociatia mai poate fi amendata sau s-a prescris conform art .31 din Legea 20/1991.
Cel mai recent răspuns: kermint , utilizator 13:56, 23 Aprilie 2018
Conform dispoitii in vigoare se poate prescrie dreptul la executare silita debite,nu constructii
In conformitate cu noile modificari survenite la L nr 50/1991 contraventia se poate constata si aplica numai in interiorul termenului de 3 ani
Dupa acest termen daca se constata existenta de constructii edificate fara documente justificative legale=proiect tehnic,autorizatie constructie,certificat urbanism,autoritatile in domeniu au competenta sa dispuna dezafectarea constructiei si readucerea la forma anterioara interventiei neautorizate
Dar politia locala a amendat asociatia iar asociatia a repartizat cheltuiala rezultata din amenda locatarilor .
Dreptul de contestare a trecut datorita faptului ca cei din conducerea asociatiei nu au reactionat si nici nu au informat locatarii . Noi ne-am trezit cu o cheltuiala repartizata la toti si cand am cerut explicatii ni s-a spus de unde vine.
Ce se mai poate face ?
Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii pt. modificarea unui acoperis din terasa in sarpanta ?
Cat mai detaliat va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie grin grin O CONSTRUCTIE de ex.acoperisul unui bloc tip terasa , a fost modificat in acoperis tip serpanta in anul 2009.Persoana care a facut aceasta modificare nu are ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Notificare avocat pentru ridicare acoperis construit fara autorizatie iulyanbr iulyanbr Socrii mei au cumparat un apartament la ultimul etaj,cu multi ani in urma , apartamentul avand sarpanta (pod ) construit de vechiul proprietar fara ... (vezi toată discuția)