avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin

Buna ziua!
Daca o persoana isi schimba definitiv domiciliul, mutandu-se intr-o alta localitate, este necesar sa isi schimbe și buletinul? Pentru a se modifica adresa?

Persoana in cauza este o femeie in vârstă care are buletin model vechi (ca o cărticică) si ultima data când l-a reinnoit nu i s-a mai pus o data de expirare. Asta a fost acum multi ani. Deci până acum nu s-a pus problema schimbării. Dar daca se mută? Poate pastra buletinul actual cu adresa unde nu va mai locui? In cât timp ar trebui sa solicite schimbarea buletinului?

Daca refuză sa il schimbe care vor fi consecintele legale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanasiri25 , utilizator 17:08, 23 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Trebuie sa-l schimbe, cu noua adresa. Mai mult decat atat, nu trebuie sa depaseasca 15 zile pt. a cere un nou act de identitate, altfel fiind pasibila de amenda.
Actul de identitate trebuie sa contina domiciliul statornic al cetateanului.
In plus, de ce nu ar vrea sa aiba si doamna o CI noua, total diferita de "carticica buletin"?
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Multumesc frumos pentru răspuns!
Stiti cum sunt bătrânii! Incapatanati.
Toate cunostintele încercăm sa ii spunem ca este necesar sa schimbe buletinul, dar nu planuieste asa ceva.

Cat este amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu in cazul detinerii a doua proprietati cdocuz cdocuz buna seara, am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. tocmai am cumparat un apt dar mai detin o garsoniera. am inteles ca trebuie inscris pe rol. ceea ... (vezi toată discuția)
Preschimbare buletin dupa achizitie imobil in2ition in2ition Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un imobil in capitala dar domiciliul doresc sa il pastrez pe adresa parintilor mei din provincie. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)