am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
tocmai am cumparat un apt dar mai detin o garsoniera.
am inteles ca trebuie inscris pe rol.
ceea ce nu stiu este daca trebuie sa schimb domiciliul din buletin, exista o obligativitate legala in acest sens, avand in vedere ca nu intentionez sa vand garsoniera?
multumesc pt timpul acordat si astept rasp dvs
Schimbarea de rol... (este pentru plata impozitului)
Se face la Directia de Impozite si Taxe Locale din cadrul Primariei unde se afla imobilul. Aceasta schimbare se face in 30 de zile de la data cumpararii (apoi se plateste amenda pentru nedeclararea proprietatii in termen). Cand completati cererea sa nu uitati sa declarati ca imobilul respectiv este a doua proprietate.
Si... nu are nicio legatura cu schimbarea domiciliului...
Am doua intrebari in legatura cu situatia schimbarii domiciliului si a procedurilor de eliberare a unei CI in aceasta situatie.
Eu detin o cota-parte dintr-un apartament (mostenit) unde si domiciliez conform CI. In curand voi cumpara un apartament in Brasov.
Trebuie sa imi schimb CI pe noua adresa chiar daca eu nu voi locui acolo ci parintii cu care detin actualul apartament?
Pot sa imi pastrez adresa actuala daca parintii mei se muta desi celalalt apartament va fi pe numele meu?
Ce se intampla in situatia in care o persoana de tine 2 imobile (nu neaparat in aceeasi localitate/judet)?
Unde isi stabileste domiciliul in CI ?