In aceasta calitate am o indemnizatie lunara de 200 lei net, Pana in dec 2017 asoc mai platea la stat contributii de 144 lei, deci cost total pt asociatie = 344 lei. Din ianuarie anul acesta costul total pt asociatie a crescut la 350 lei (200 net+150 la stat), administratorul motivand ca a trebuit sa-mi creasca brutul ca sa-mi pastrez netul. In acest caz, unde este scaderea impozitului de la 16% la 10%??? Eu ma asteptam sa mai iau cativa banuti, cand colo nu iau nimic in plus si asoc plateste si mai mult, cum este posibil asa ceva??? Este corect, este legal?
Eu "lucrez" cu acelasi program de gestiune a as. prop. si, intr-adevar, conform setarilor programatorilor, persoanele care lucreaza cu contract de mandat, li se calculeaza CAM de 2,25% la brut, banuti pe care trebuie sa-i achite as. prop., care asa cum ati aratat, nu este angajatorul lor.
Repet ce-am zis si cu alte ocazii: trebuie vazut cum sunt tratate "gulerele albe" de prin toate comisiile si comitetele - care chipurile nu au salarii, ci indemnizatii...
Este clar si pentru mine ca sunt la butoane o serie de smecheri, care nu fac altceva decat sa ruleze tot felul de formule si programele, "ce ar fi daca". Bine, s-au mai incurcat ei si au sa se mai incurce, pen' ca nu sunt meseriasi. Uitati-va ce harababura este astazi in sanatate - nu ma provocati, ca ma cenzureaza administratorii - care nu sunt nici dansii de vina.
Stima, AG.
Ce-ar fi daca com ex ar aproba decontarea unor cheltuieli personale in val de 350 lei?? Scrie undeva, cu subiect si predicat, ce cheltuieli (nu) se pot deconta la asociatie? stiu, este tot o ocolire a legii, dar as castiga si eu mai mult, iar costul pt asociatie ar ramane acelasi.
"Ocolirea" legii nu inseamna neaparat incalcarea ei, inseamna doar gasirea unor portite mai favorabile rezolvarii unor situatii. Iar legislatia romaneasca este plina de legi care ofera "portite", de care se folosesc in primul rand avocatii care apara un suspect.
Am intrebat si un avocat ce s-ar intampla daca un proprietar ar da in judecata asociatia pt aceste tichete. Instanta ar hotari inapoierea sumei echivalente tichetelor de masa acordate. Ok, deci voi inapoia banii (caci tichete nu voi mai avea), dupa care ii voi recupera printr-o decizie de comitet de acordare a unui bonus pt activitatea depusa. Ca doar am muncit in perioada respectiva si munca trebuie platita, nu?