avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Fiscalul auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Fiscalul auto

Am vandut masina,am facut contract de v-c si a ramas ca in zilele urmatoare sa ii trimit fiscalul(eu sunt din Bz si masina s.a vandut in Arges).Toate cele 5 exemplare ale contractului au ramas la mn pt. a le semna tatal meu(pe numele lui este masina)si pt a merge la primarie cu ele.La el au ramas actele masini(inclusiv cartea in original)si din pacate pe certificat am uitat sa completez ca a fost instrainata masina.Respectivul are doar actele masini fara niciun contract de v-c si nici vreo copie dupa buletinul tatalui meu(proprietarul masini).Am scos masina de la primarie si acum nu mai reusesc sa dau de aceea pers.,nu imi mai raspunde la tel.Evident nu are de gand sa imnatriculeze masina daca nu are nevoie de fiscal.
Ce pot face eu acum pt a nu se trezi tatal meu cu amenzi de la politie(gen rovigneta)?Ma pot duce la Politia Rutiera cu contractul de v-c pentru a se modifica numele proprietarului chiar daca raman aceleasi numere?adica in cazul in care se intalmpla ceva amenzile se mearga la adresa respectivului si nu la a tatalui meu?
Cel mai recent răspuns: N.C.C. , utilizator 23:47, 15 Septembrie 2021
Adresați -va DRPCIV in vederea înscrierii vânzării pe numele cumpărătorului
Ma pot adresa Drpciv acum?sau trebuie sa astept cele 30 zile pe care el le are la dispozitie sa declare masina?(desi nu o poate declara ca nu are contract de v-c).Pot merge in alt oras sau doar in bz locul unde este inmatriculata masina?
Informati oficial ,concomitent atat DRPCTV cat si CNADNR ca in baza documentului de tranzactionare drept de proprietate asupra vehiculului cu datele de identificare X la data Y ati instrainat vehiculul lui Y si astfel cele 2 autoritati competente in constatarea si consemnarea contraventiilor ,vor fi informate ca dv nu mai sunteti proprietarul vehiculului raspunderea eventualelor sanctiuni urmand a fi in sarcina cumparatorului proprietar incepand cu data Y
Buna seara,am cumparat o masina acum 2 luni cu ne rosii.Azi am fost la RAR cu ea,apoi dupa urma sa merg cu fostul proprietar sa scoatem fiscalul.Dar surpriza,el a modificat data vinderii masinii si a pus o azi,iar maine urmeaza s o treaca la primarie si n aceeasi zi s o si scoata.Eu luni am programare la ne.e ceva legal?Deoarece eu l am intrebat dc nu a anuntat ca nu i trecuta la primarie si stia ca i facem si RAR UL,LA care el mi a raspuns ca nu putea inregistra masina deoarece s au schimbat legile si fara cartea de la Rar n a putut o baga la impozit.E adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat). sunt cetatean roman ... oleg75com oleg75com Am nevoie urgent de ajutor juridic(avocat). Sunt cetatean roman care locuiesc(nominal) in Vaslui. În 2020, am cumpărat 2 mașini de la o companie din ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie neefectuata. sentinta absurda a judecatorului. LuchianSeb LuchianSeb In urma cu vreo doi ani a fost vandut un autoturism de la proprietarul X la noul proprietar Y. Imediat dupa vanzare X (fostul proprietar) nu s-a aratat ... (vezi toată discuția)