avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna seara,
Am cumparat acum 15 ani un teren pe care, din pacate, nu l-am intabulat. Acum, cand vreau sa-l vand, am o mare problema: nu pot sa-l intabulez deoarece fostul proprietar a murit, pe copiii acestuia nu i-am gasit, iar eu nu am decat actul de vanzare-cumparare intocmit la notar.
Exista vreo solutie?
Multumesc celor care vor avea bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: camypos , utilizator 11:07, 13 Martie 2018
Buna seara,
Si la ce v-ar trebui fostul proprietar?
Inteleg ca aveti actul autentic de vanzare cumparare (incheiat la notar) ce nu-i in regula?
Imi cer scuze, am postat intrebarea pentru a ajuta pe cineva, dar nu m-a informat bine. Voi citi cu atentie actele si voi reveni cu detalii, in speranta ca voi putea ajuta.
Buna ziua,
Revin cu amanunte:
Sa zicem ca Ion a cumparat de la Georghe tarlaua 1, parcela 100. A donat-o fiului. Dupa 15 ani, cand fiul vrea s-o vanda, constata ca in actul de mostenire a lui Ion, tarlaua si parela sunt trecute gresit. Eroare materiala!!! Plateste noi masuratori. Vorbeste cu un avocat, care ii spune ca, orice ar face, nu va avea castig de cauza!!! Chiar nu se mai poate face nimic?
Trebuie rectificat certificatul de mostenitor si pe baza acestuia, apoi, contractul de donatie iar ulterior schita cadastrala actualizata
Si care ar fi pasii, de unde sa inceapa, carei institutii sa i se adreseze?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare emine emine Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate utiliza acest tip de antecontract pt vanzarea unui imobil Mentionez ca abia acum depun actele pt intabulare, ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Am mostenit de la bunicii mei o proprietate, care nu a fost intabulata pe numele lor, iar mie mi-au facut doar un act de donatie. Ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)