Buna seara,
Am cumparat acum 15 ani un teren pe care, din pacate, nu l-am intabulat. Acum, cand vreau sa-l vand, am o mare problema: nu pot sa-l intabulez deoarece fostul proprietar a murit, pe copiii acestuia nu i-am gasit, iar eu nu am decat actul de vanzare-cumparare intocmit la notar.
Exista vreo solutie?
Multumesc celor care vor avea bunavointa de a-mi raspunde.
Daca certificatul de mostenitor a fost emis dupa 1995, competent pentru a incheia rectificarea este biroul notarial care a eliberat certificatul. Daca a fost emis inainte de 1995, trebuie verificat la camera notarilor daca s-a reinregistrat dosarul la un birou notarial. Daca da, trebuie mers la acel birou. Daca nu, orice birou notarial poate emite incheierea de rectificare.
Scuze din nou, iar am gresit, nu e "certificat de mostenitor" ci "titlu de proprietate", emis de Directia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, in 1998, deci de aici ar trebui sa inceapa, nu?
Da, de aici ar trebui sa inceapa. Daca e titlu de proprietate, faceti cerere de rectificare la Primarie, la Comisia Locala de Fond Funciar. Aceasta va intocmi documentatia si o va trimite la Comisia judeteana de Fond Funciar.