avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu de depozitare conform legii nr.114 din 11 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu de depozitare conform legii nr.114 din 11 octombrie 1996

Buna ziua!

Am achizitionat cu plata integrala un apartament cu 2 camere, deocamdata prin precontract deoarece blocul urmeaza a fi finalizat pe 31 iulie 2018 cand se vor intocmi actele finale si apartamentul se incadreaza legii nr.114 din 11 octombrie 1996 mai putin partea ce tine de spatiul de depozitare. Pe fiecare etaj sunt cate 10 apartamente. In prima faza pe schita pe etaje apar cate 5 boxe din care acum au mai ramas doar 3 ca 2 din ele sau unit cu un apartament cu o camera pentru ai mari suprafata facandu-se baie din cele 2 boxe unite iar locul unde trebuia sa fie baie la acest apartament cu o camera a ramas spatiu de depozitare pentru acest apartament (mentionez ca modificarea are loc la toate etajele). Cele 3 boxe ramase pe fiecare etaj sunt scoase la vanzare cu suma de 2500E fiecare.
Avand in vedere ca fiecare boxa are in jur de 4 mp si in prima faza au fost 5 boxe la 10 apartamente pe etaj, ar putea fi acele boxe spatiile de depozitare ale apartamentelor astfel in cat sa fie 2 apartamente la o boxa? Si daca da, care ar fi sansele si cum ar trebui procedat ca sa-mi obtin spatiul de depozitare de minim 2 mp conform legii in vigoare? (tin sa mentionez ca am intrebat pe ce-i ce se ocupa de vanzarea apartamentelor si sau simtit deranjati desi eu doar imi cer drepturile legale)

Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
AlinL, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinL , utilizator 05:38, 12 Iunie 2018
Numai dezvoltatorul/constructorul poate sa clarifice situatia
Probabil ca acesta in interesul propriu aloca boxele pe principiul primul sosit primul servit
In lege spune clar ca fiecare apartament pentru suprafata sa utila necesita si un spatiu de depozitare de minim metri... Uitati-va la EXIGENŢE MINIMALE pentru locuinţe anexa 1 din legea nr.114 din 11 octombrie 1996.
Autorizatia de contructie nu ar trebui sa se poata lua legal fara sa indeplinesca si acesta lege, iar ce-i care o indeplinesc si sunt pe deplin in regula de multe ori vand spatiile de depozitare cu sume destul de considerabile separat.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
AlinL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata minima locativa ContSters290800 ContSters290800 Exista o suprafata minima locativa/persoana cand se da un imobil(apartament) spre inchiriere? Unde gasesc informatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Spatiul locuibil ovidiu78tz ovidiu78tz Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili care este definitia spatiului sau a imobilului locuibil deoarece la aplicarea TVA de 5% unul ditre criterii este ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - bloc nou de locuinte Neguee Neguee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza. De ceva timp s-a terminat constructia unui bloc de locuinte care ... (vezi toată discuția)