avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract vanzare-cumparare imobil

Buna ziua.
Va rog sa-mi raspunde-ti la o intrebare daca se poate:
Am incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil cumparat prin credit ipotecar la data de 28.09.2009 in care exista o clauza in care se specifica ca proprietarii mai pot locui acolo pana la data de 31.03.2010, iar la data cand se muta trebuie sa aiba datoriile la asociatia de proprietari achitate la zi si ca eu(ca proprietar) ma pot muta in imobil fara a mai face vre-un act in prealabil.
Va rog sa-mi spuneti ce implica acesta clauza atat pentru cumparator cat si vanzator.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 10:18, 22 Octombrie 2009
conform acestei clauze contractuale , vanzatorii si-au rezervat dreptul de a locui in continuare in acel imobil, pana la data de 31.03.2010.
ulterior acestei date, vor trebui sa elibereze imobilul, cu obligatia de a avea achitate la zi cheltuielile de intretinere .
iar dvs va puteti muta de drept in apartament, dupa ce acesta va fi eliberat de fostii proprietari, fara a mai fi nevoie de intocmirea vreunui alt act in acest sens.

nu este nici o problema , atata timp cat dvs ati acceptat prelungirea sederii lor in imobilul respectiv, pana la acea data .
Pentru vanzator:
1. are drept locativ (de uz) pana la data de 31 martie 2010, chiar daca Dvs. aveti dreptul de proprietate;
2. este obligat sa va predea imobiliul la 31 martie 2010;
3. este obligat ca la data in care el va preda imobilul sa plateasca toate cheltuielile la zi.

Pentru cumparator:
1. este obligat sa respecte dreptul locativ (de uz) a vanzatorului, stabilit prin contract;
2. are dreptul sa cere predarea imobilului la 31 martie 2010;
3. are dreptul sa ceare de la vanzator despagubiri, daca dupa predarea imobilului se constata, ca nu au fost platite toate cheltueilile la zi (la data predarii).

Fiind un contract sinalagmatic, dreptul unei parti corespunde unei obligatii impuse celeilalte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste restantele la intretinere lrt_28 lrt_28 Buna ziua, In data de 11.03.2016 am incheiat la notar un contract de vanzare cumparare prin credit \"Prima casa\" a unui apartament.Prin contract a trebuit ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Probleme inchiriere locuinta andyn andyn Buna ziua, am inchiriat o locuinta pentru o perioada de 1 an, achitand in avans chiria proprietarului printr-un contract de inchiriere facut printr-o agentie ... (vezi toată discuția)