avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fișa postului nu conține obligațiile pe care le am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fișa postului nu conține obligațiile pe care le am la locul de muncă. Cum se pot normaliza lucrurile?

Buna ziua,
Lucrez ca factor postal rural in de 2 ani. Primul an a fost o nebunie de informatii si teren de invatat incat a trecut foarte repede. Acum cu ceva exeperienta nu gasesc lamuriri si explicatii cu privire la activitatea mea.
Totul a inceput cand am cerut fisa postului cu distantele pe care eu sunt obligata sa merg cu numarul de km de parcurs si cu tot ce inseamna fisa postului. Diriginta imi prezinta o foaie in care este trecut cea ce este si in contractul de munca si atat. Sunt obligata sa intru pe drumuri private cu bariere sau fara unde am inteles ca nu se iau in considereare la distanta pe care o am.
Intrebari:
1 . Exista un act in care sa fie redat exact traseul meu cu km aferenti si numarul de case unde am distanta pe care aceasta este obligata sa mi-l incredinteze?
2. Este obligata institutia sa imi asigure bicicleta,sau sa imi deconteze benzina pentru zonele indepartate unde merg cu masina proprie?
3. Este obligata institutia sa imi asigure haine, curatenie la locul de munca si obiecte igienico-sanitare?
4.Este obligata institutia sa verifice traseele pentru a reanoi numarul de case si km acestia dublandu-se intr-un an pentru ca s-a dezvoltat foarte mult zona iar eu nu mai fac fata>?
Sunt obligata de diriginta sa efectuez si alta distanta a altui factor fara sa fiu platita, sunt obligata sa platesc lunar o femeie de servici sunt obligata sa intru pe drumuri private,sunt obligata sa cumpar hartie igienica si sapun in oficiu, sunt obligata sa fac 2 trasee cand o colega este in concediu fara sa fiu platita,sunt obligata sa fac ,munca suplimentara in Op in locul oficiantei,imi platesc singura bicicleta si imi bag benzina din banii proprii.
Vreu sa lucrez si nu vreau sa fiu somera,insa sunt conditii de nesuportat unde nimeni nu indrazneste sa zica ceva de teama razbunarii superiorilor directi.
Prin urmare ce pot face sa indrept lucrurile in sensul normal fara demisie si fara diriginta care este un zid.

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 28 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti membru de sindicat, adresati-va acestuia.

La semnarea c.i.m. nu ati primit si o fisa a postului? Daca nu,solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie de pe fisa postului . In caz contrar, sesizati ITM-ul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Daca sunteti membru de sindicat, adresati-va acestuia.

La semnarea c.i.m. nu ati primit si o fisa a postului? Daca nu,solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie de pe fisa postului . In caz contrar, sesizati ITM-ul.

Buna ziua, Nu am reusit nici pana in prezent sa rezolv situtia si imi pregatesc demisia. As dori sa stiu daca exista vre-un cadru legal in ceea ce privesc atributiunile si traseele cu km aferenti maximi pe care un factor este obligat sa il parcurga/zi.
Nu exista niciun text de lege care sa reglementeze asa ceva....

Vedeti si NSPM 69 - Norme pentru posta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare copie dosar munca RalucaDumitru RalucaDumitru Buna ziua , Anul trecut am decis incetarea raporturilor de munca cu o societate , acestia nu au fost de acord , cumva mi-au gasit nod in papura si m-au ... (vezi toată discuția)
Spor de rural noiklosa noiklosa Buna ziua, Problema pe care vreau sa o expun este urmatoarea: Lucrez, printre altele :D cu cate o jumatate de norma la doua scoli (deci in total, norma ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi ca sofer stare tehnica auto grava. valsib valsib Buna ziua, ce se intimpla daca imi depun demisia la zi desi in CIM trebuie preaviz, mentionez ca stare autovehicolului de mare tonaj este intr-o stare tehnica ... (vezi toată discuția)