avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consider că tatăl meu a decedat din cauza medicilor. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consider că tatăl meu a decedat din cauza medicilor. Pot fi acuzați de malpraxis?

Buna ziua

Am o intrebare!
Tatal meu a fost operat la cap operatia a decurs bn dupa au aparut complicatii la plamani si a fost transferat pe sectia respectiva aici a fost abandonat nu i sa dat tratamentul si mancare.Fratii mei au mers in vizita si l-au gasit cum va spuneam .Trebuia sa i se puna un tub urgent pt eliminarea secretiilor de la plamani iar medicul a zis ca trebuie sa astepte la rand vreo 2 saptamani.

In acel moment am decís transferul lui la o sectie privata de ingrijiri si punerea tubului la un spital privat. LA EXTERNARE IAM CERUT MEDICULUI SA NE DEA PRESCRIPTIA MEDICALA SÍ CE TREBUIE CE TREBUIE SA FACA IN CONTINUARÉ. Raspunsul doctorului a fost:"Sa va dea unde il duceti tratamentul si indicatiile.la 5 zile dupa externare tatal meu avea hemorragia interna sa apelat 112 au venit lau luat si pe la 12 noaptea au anuntat pe sora mea ca tati este bn si il va transporta de unde lau luat.ziua urmatoare la 13 tatal meu a facut un stop cardíac din cauza sangerari ,sa apelat112 au venit au incercat resuscitarea dar tatal meu sa Stins.

CE pot sa fac? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:01, 25 Februarie 2018
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judetul dvs. in scris, cu nr. de inregistrare si data, solicitand efectuarea unei anchete. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Ar trebui sa depuneti la sesizare, copii dupa documente medicale (note scrise de la ambulanta, diagnostic, foi de urmarire si tratament, etc.) care sa va sustina punctul de vedere.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o sa va ascund faptul ca un astfel de demers este anevoios si, de cele mai multe ori, sortit esecului. De ce? Simplu: in urma tuturor plangerilor/sesizarilor, etc. se vor pronunta tot specialistii, adica tot medicii......motiv pentru care nici instantele de judecata nu pot da o alta solutie decat cea pronuntata de medicii legisti. Fara indoiala, exista si exceptii si de aceea asti postat aici, sperand ca, in cazul dvs., veti putea obtine rezultatul scontat.
Fara indoiala, lucrurile se vor schimba in functie de cati curajosi vor infrunta sistemu.
Asadar, un prim pas, Formulati plangere penala pentru ucidere din culpa, apoi plangere la Colegiul Medicilor si apoi atacati toate raspunsurile de la acestia; desigur, un avocat v-ar fi de un real folos, avand in vedere toate procedurile stricte care trebuie parcurse, etapa cu etapa.
si, nu in ultimul rand, inarmati-va cu multa RABDARE.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In nici un caz plangere la colegiul medicilor,este un demers care v-ar intarzia ani de zile.Contactati un av specializat in penal si direct plangere penala.Si acest demers este de durata dar nu mai pierdeti timpul cu sesizarea unei institutii a carei singura menire este sa tergiverseze solutionarea acrestor cauze si sa acopere erorile medicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot redeschide un proces penal? alexandru_z alexandru_z Daca in anul 2011 am depus o plangere penala pentru fapte de malpraxis, unele dintre ele nu le cunosteam atunci. Dosarul a fost tinut la sertar cativa ani, ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta sa traiesc sau cel putin sa obtin despagubiri de la cei care m-au ajutat sa mor mai repede? alexandru_z alexandru_z Aceasta cerere am trimis-o la spitalul Marius Nasta din Bucuresti, deoarece starea mea de sanatate se degradeaza de la o zi la alta. In urma cu o luna puteam ... (vezi toată discuția)
Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)