avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC - HOTARARE CA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC - HOTARARE CA?

Buna ziua.
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu temeiul legal pentru care este necesara hotararea Consiliului de Administratie pentru intrarea in somajul tehnic, nefiind suficienta doar simpla Decizie a Directorului General?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 10:46, 23 Octombrie 2009
Cred ca veti gasi mai multe despre ce face Consiliul de administratie in Legea 31/1990 actualizata, ce va pot spune ca orice modificari in cadrul societatii se fac prin intrunirea consiliului de administratie, iar pt suspendarea activitatii unei societati trebuie sa se intruneasca consiliu si sa ia o hotarare, asa directorul general poate trimite in somaj tehnic pe cine vrea el.
Consiliul de Administratie este organul de conducere al sociatatii. Directorul general este conducerea executiva care are ca sarcini, printre altele, punerea in practica a deciziilor Consiliului de Administratie.

Un director general nu poate lua hotarari de capul lui daca nu este mandatat de CA sa le ia.
am cautat prin HG care guverneaza activitatea unitatii se am gasit...multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare indemnizatie consiliu de administratie fany62 fany62 Sunt membru consiliu de administratie la un SA din 2007 (luna mai) si nu am primit indemnizatia decit pentru 2 luni . In plus fata de acestea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Contract administrator/director sp2install sp2install As dori opinii in legatura cu urmatoarea problema: un consiliu de adm.la o soc .pe actiuni are 5 membri. Din acestia 4 sunt neexecutivi iar unul este ... (vezi toată discuția)
La ce interval se tin adunarile consiliului de supraveghere (sa- sitem dualist) paulsimion paulsimion Problema este urmatoarea legea spune ca ele trebuiesc tinute la 3 luni. Cum se calculeaza acest interval. Cat de strict este in opinia voastra acest termen - ... (vezi toată discuția)