avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa deces

In 2009 tata a decedat si am dezbătut mostenirea. Dupa 4 ani a decedat si mama. Tin sa precisez ca suntem 3 frati si acum vrem sa dezbatem mostenirea dupa mama. Întrebarea mea este: Daca o sa dezbatem mostenirea la acelas notar care am dezbătut dupa tata si are toate actele in arhiva suma de bani către notar va fi la fel ca înainte când a murit tata?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:39, 25 Februarie 2018
Cel mai bine e sa il intrebati direct pe notarul respectiv, Si sa ii cereti, cu curaj, un discount, in ceea ce priveste Onorariul lui, pentru ca ati revenit tot la el! Taxele legale nu se pot negocia.
Daca suma ceruta o considerati prea mare, va puteti adresa oricarui alt birou notarial si, inainte de a depune actele, ii cereti sa va faca un cost total al dezbaterii mostenirii dupa mama.
Ordinul ministrului justiției privind onorariile notariale nu stabilește discounturi daca reveniți la acelasi birou.
Taxele nu vor fi aceleași pentru că masa succesorala e mai mare (5/8, și nu 1/2 din bunuri, cât a fost la tata), apoi vorbim de valori de acum 9 ani, s-a schimbat expertiza notariala privind valorile estimative ale bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta din anul 2000 Elizar68 Elizar68 Buna ziua! Va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o situatie.Tatal meu a decedat in anul 2000 si nu s-a dezbatut succesiunea.Mama mea traieste si noi suntem 2 ... (vezi toată discuția)