In 2009 tata a decedat si am dezbătut mostenirea. Dupa 4 ani a decedat si mama. Tin sa precisez ca suntem 3 frati si acum vrem sa dezbatem mostenirea dupa mama. Întrebarea mea este: Daca o sa dezbatem mostenirea la acelas notar care am dezbătut dupa tata si are toate actele in arhiva suma de bani către notar va fi la fel ca înainte când a murit tata?
Cel mai bine e sa il intrebati direct pe notarul respectiv, Si sa ii cereti, cu curaj, un discount, in ceea ce priveste Onorariul lui, pentru ca ati revenit tot la el! Taxele legale nu se pot negocia.
Daca suma ceruta o considerati prea mare, va puteti adresa oricarui alt birou notarial si, inainte de a depune actele, ii cereti sa va faca un cost total al dezbaterii mostenirii dupa mama.
Ordinul ministrului justiției privind onorariile notariale nu stabilește discounturi daca reveniți la acelasi birou.
Taxele nu vor fi aceleași pentru că masa succesorala e mai mare (5/8, și nu 1/2 din bunuri, cât a fost la tata), apoi vorbim de valori de acum 9 ani, s-a schimbat expertiza notariala privind valorile estimative ale bunurilor.