Buna ziua!
Am deschis o intreprindere individuala ca instalator sanitar, sunt persoana cu handicap.
Vreau sa stiu si eu... ce contributii trebuie sa platesc ? Din ce stiu sunt scutit de impozitul pe venit. Asa vrea sa contribui si pentru pensie, dar la o norma de 4 ore.
Multumesc!
Sunteti scutit de impozitul pe venit.
Daca aveti venit net din activitatea II de cel putin egal cu 1900 lei/luna veti achita CAS (pensie)+CASS (asigurare de sanatate) (in total 35%).
Daca estimati venituri din II sub 1900 lei/luna puteti incheia contract separat cu casa de pensii pentru 4 ore.
Insa daca aveti venituri de peste 1900 lei la II veti achita de 2 ori CAS.
Impozit ii
cosminhala
Bună seara.
La o Intreprindere Individuală, ce impozit se plătește, pe profit sau pe venit? Dacă sunt și angajat la o firmă(SRL), mai trebuie să ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.