avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii pfa datorate de porsoanele cu dizabilitati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii pfa datorate de porsoanele cu dizabilitati

Buna ziua!
Am deschis o intreprindere individuala ca instalator sanitar, sunt persoana cu handicap.
Vreau sa stiu si eu... ce contributii trebuie sa platesc ? Din ce stiu sunt scutit de impozitul pe venit. Asa vrea sa contribui si pentru pensie, dar la o norma de 4 ore.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 10:32, 26 Februarie 2018
Sunteti scutit de impozitul pe venit.
Daca aveti venit net din activitatea II de cel putin egal cu 1900 lei/luna veti achita CAS (pensie)+CASS (asigurare de sanatate) (in total 35%).
Daca estimati venituri din II sub 1900 lei/luna puteti incheia contract separat cu casa de pensii pentru 4 ore.
Insa daca aveti venituri de peste 1900 lei la II veti achita de 2 ori CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cotizatii plateste mediatorul? Ramona24 Ramona24 Ce cotizatii/contributii plateste mediatorul in situatia in care acesta mai este angajat cu contract de munca- la o firma cu alt obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Impozit ii cosminhala cosminhala Bună seara. La o Intreprindere Individuală, ce impozit se plătește, pe profit sau pe venit? Dacă sunt și angajat la o firmă(SRL), mai trebuie să ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)