avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este autoritate de lucru judecat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este autoritate de lucru judecat?

am fost chemata in judecata pentru radierea tatalui meu de pe un T.P-era trecut el si cumnata/fratele decedat,procesul l-am pierdut la prima instanta desi noi am depus tot ce trebuie ca sa dovedim ca terenurile erau ale bunicilor,,inclusiv am cerut sa se acvireze un dosar din 1993 in care tata si cumnata fac plangere comuna pt reconst dr de prop care s-a dat conf.hot nr.57/91 dupa care s-a dat titlu,in acel dosar este sentinta definitiva si irevocabila care atesta ca stab.dr. de prop s-a dat dupa acea hotarare-ei bine nu s-a tinut cont de ea...ci s-a tinut cont de o hartie data de primarie ca reconst s-a facut dupa fila de registru agr `56-`58care era pe fratele lui tata ,ulterior am descoperit ca acea fila este rupta,nu exista partea cu terenurile,acum suntem in recurs.....dar am dat primaria in contencios sa anuleze acea hartie depusa pt-ca e un fals.....ne-am incadrat in termenul de 6 luni ,sunt multe de spus-sper ca ma intelegeti,ma intereseaza dca sentinta data ca definitiva si irevocabila,s-a stabilit dreptul de prop al tatalui meu si al cumnatei-mai putea fi contestat acest drept?actiunea a introdus-o o verisoara,cumnata lui tata e decedata ,la fel si tata
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 00:26, 25 Octombrie 2009
ma scuzati ca postez din nou....dar va rog un sfat.daca putem invoca `autoritate de lucru judecat`..multumesc
Conform art. 1201 C. civ., este autoritate de lucru judecat când a doua cerere în judecată are acelaşi obiect, este întemeiată pe aceeaşi cauză şi este între aceleaşi părţi, făcută de ele şi în contra lor în aceeaşi calitate.
Prin urmare, pentru a opera autoritatea de lucru judecata trebuie sa existe aceleasi parti, acelasi obiect si aceeasi cauza.

Dvs puteti depune la dosarul cauzei prin care se solicita modificarea TP prin scoaterea tatalui dvs , hotararea judecatoreasca care a stat la baza emiterii acestui TP. Aceasta hotarare nu mai poate fi modificata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc mult de tot....aproape 2 ani a tinut procesul pe fond ca pana la urma sa pierdem desi era acvirat dosarul cu acea sentinta def si irev,nu s-a tinut cont de nimic...nici de extrasele de carte funciara macar.,acum suntem in recurs...am dat primaria in penal,numai ca trag de timp...politia a constatat ca pagina filei-partea cu terenurile este rupta-s-a rupt pt.ca T.P trebuia sa fie cu o suprafata mai mare...as vrea sa stiu daca intai a fost intovarasirea.si ce a fost I.U.Z..unde as putea gasi tabele cu terenurile date...pe T.P s-a dat numai suprafata care e in cererea de intrare in C.A.P din 1960,lipsesc 2,51 Ha.Mentionez ca sunt din .Ardeal-bistrita...inca o data mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca exceptia puterii autoritatii lucrului judecat? dienusa dienusa am pierdut pe fond un proces in care se cerea radierea tata-lui meu de pe un TP,pe titlu e tata si o cumnata/fratele era decedat in 1991.Pe timpul procesului ... (vezi toată discuția)
Fila rupta registru agricol dienusa dienusa va rog mult sa ma ajutati intr-0 problema....am pierdut un proces la prima instanta privind radierea tatalui meu de pe un tp pe baza unei harti depuse de ... (vezi toată discuția)
Ce raspundere are primaria? dienusa dienusa ce pot sa fac in cazul in care primaria nu depune in instanta toata documentatia care a stat la baza eliberarii unui titlu de prop.?Dar in cazul in care am ... (vezi toată discuția)