avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ce raspundere are primaria?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ce raspundere are primaria?

ce pot sa fac in cazul in care primaria nu depune in instanta toata documentatia care a stat la baza eliberarii unui titlu de prop.?Dar in cazul in care am gasit pagina unei file din reg.agricol rupta si trimisa la instanta alta fila cu alte terenuri?
Sfatuitima ce sa fac si in cazul in care tatal meu(imobilizat la pat)nu a fost instiintat de comisia locala(fiind in alta localitate)sa se prezinte pentru punerea in posesie a terenurilor cerute in baza leg.18/91?
Cel mai recent răspuns: jurista77 , utilizator 08:01, 11 Decembrie 2008
1. Va trebui sa informati instanta asupra faptului ca actele depuse de primarie nu sunt cele reale si instanta va ordona depunerea acelor acte. In cazul in care primaria nu se va conforma, instanta va avea in vedere acest fapt ls pronuntarea solutiei in dosarul dvs.
2. Daca tatal nu se poate deplasa, se poate face o procura prin care sa fie mandatata o alta persoana care sa fie de fata la punerea in posesie a proprietatii tatalui dvs., ulterior respectiva pers. sa va predea procesul-verbal incheiat de reprezentantii primariei.
multumesc mult...sunt intr-o situatie foarte dificila...nu am fost destul de explicita...poate ati mai citit cazul meu care nu se mai termina...e vb despre o verisoara care a cerut radierea tatalui meu de pe un tp emis in 2000,o sa fiu mai pe scurt.Am depus toate doc care atesta ca tata era indreptatit sa fie pe acel titlu...Inainte de vacanta a ramas ca tranzactionam dar...in sept au venit in forta cu multe aberatii si sustinuti de primarie cum ca autor e tatal sau(dupa fila de registru agricol 56-58 intocm.pe numele lui)atat, pe doi ani, terenurile au fost transferate de pe fila de reg a bunicii din 1955,bunica a decedat in 1983.Bunicul a decedat tanar in 1930,avem cf-uri pe care scrie clar in urma succesiuni dupa bunicu ce cote le revi fiecaruia.Primaria sustine ca reconstituirea s-a facut dupa reg agr din 56-58 si nu dupa cf-uriAcum am descoperit ca lipsesc doc de la ce a depus primaria,pot sa cer prin instanta sa aduca primaria tot dosarul de fond funciar?Avem copii din acel dosar numerotate fila cu fila si in plus alte terenuri care nu au fost trecute pe titlu.Punerea in posesie s-a facut in 1999 si pe tata nu l-a instiintat nimeni,pv e semnat numai de cumnata lui tata(fratele lui era decedat din 1987)Cerere de reconstituire a facut numai cumnata lui tata nu si cele 4 fiice,care erau majore in 1991...va rog mult sa aveti rabdare si va multumesc dar sunt disperata...am si avocat...dar....
Sunt functionar la o primarie si postul de secretar este vacant.6 luni a fost ocupat postul de un consilier juridic cu 2 ani vechime, asistent treapta 2 iar acum i s-a facut delegarea atributiilor pana la 31 decembrie si nu se doreste scoaterea postului la concurs din motive politice.Va rog sa imi dati un sfat ce ar trebui sa fac?Nu gasesc nicaieri in lege, 1888 nici in 215 institutia delegarii atributiilor.Eu doresc sa particip la concurs dar nu vrea sa scoata postul la concurs primarul...
Va multumesc si astept sugestiile voastre....
@jurista77
Daca ati cautat in Legea nr. 1.888 nu este de mirare ca nu ati gasit! Cititi art. 92 din Legea nr. 188/1999! Daca nu au aplicat acest articol, sesizati Agentia Nationala a Functionarilor Publici, nu este dupa cum vrea primarul!
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea 188, din greseala am scris 1888.Nu s-a aplicat art.92 din Legea 188/1999 si mie mi-a spus ca nu scoate postul la concurs pt ca a auzit ca as fi facut campanie PDL-ului.Nu am nici o implicare in nici unj partid dar din pacate apleaca urechea la toate prostiile.Multumesc oricum pt sfat.Asta ma gandeam si eu sa fac pt ca nu se poate sa tina bloat postul asa pana face nu stiu care vechimea necesara.
Daca mai aveti si alte sugestii va rog, astept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)