avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie si metoda de calcul pt cele 60 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie si metoda de calcul pt cele 60 de zile

Buna ziua,

As dori sa stiu care este metoda de calcul a celor 60 de zile anterioare implinirii varstei de 2 ani. Se ia in calcul si ziua de nastere ? Spre ex copilul meu implineste 2 ani pe 5 iunie 2018. Ar trebui sa ma intorc pe 6 sau 7 aprilie 2018 pt a beneficia de stimulent?
Mulumesc!
Cel mai recent răspuns: EricAndrei , utilizator 14:15, 6 Ianuarie 2020
In mod normal ar trebui sa se aplice art.2553 C.civ.

Art. 2553 - Termenul stabilit pe zile
(1) Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.
.....
Deci ar trebui ca reintoarcerea sa se faca din 5 aprilie atunci, corect?
Corect , revenirea se poate face incepand cu 05.04.2018 ... insa intrebati mai bine la AJPIS.
Multumesc!
buna . trebuie cel putin 60 zile . daca sunt 63-64 de zile cu atat mai bine
fata mea face 2 ani pe 26 iunie si intra tatal 2 luni . eu am facut socoteala si ar trebui sa incep munca cu 1 aprilie

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie RalukElena RalukElena Buna ziua. Am un baietel care pe 10 februarie 2018 va implini 2 ani. Intentionez sa imi depun dosarul pentru obtinerea stimulentului de insertie. Daca incep ... (vezi toată discuția)
Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Când ar trebui sa reîncep serviciul pt a beneficia de stimulentul de inserție ? Rbiraut Rbiraut In momentul acesta sunt prelungirea concediului de la 2-3ani pt copil cu handicap pana in data de 10 mai 2017 , copilul face 3 ani totuși in 25 Iunie 2017 . ... (vezi toată discuția)