avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comisionul bancar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comisionul bancar

Buna ziua , mai am o intrebare pentru cei ce stiu.comisioanele bancare gen comision interogare,comision gest cont.,comision retragere numerar sunt deductibile? adica toate comisioanele care apar pe extras se deduc?
Va multumesc.Sa aveti o zi buna.
Cel mai recent răspuns: donya , utilizator 10:08, 23 Octombrie 2009
da, toate comisioanele care apar pe extrasul contului se deduc din cont...:rolleyes:
daca te referi la un extras bancar al unei societati comerciale, atunci se deduc
daca te referi la un extras al unei pfa atunci este de discutat
buna.da e vb de o pfa (cabinet de avocatura)multumesc
In situatia in care contul bancar este destinat exclusiv decontarilor in interesul cabinetului de avocatura comisionle bancare (indiferent de tipul acestora: interogare cont, retragere numerar, administrare cont, pla) sunt integral deductibile. Daca insa pentru decontarea tranzactiilor in scopul personal al contribuabilului sau asociatilor se utilizeaza acelasi cont bancar, comisioanele aferente acestor tranzactii sunt nedeductibile.

De exemplu, daca prin acelasi cont bancar platesc serviciile de traducere ale unei lucrari executate de cabinetul de avocatura dar si contravaloarea unei excursii in Austria in perioada sarbatorilor de iarna pentru persoana fizica si famila sa, comisionul bancar pentru prima plata este deductibil, dar atat comisionul pentru cea de-a doua plata cat si insasi a doua plata nu sunt deductibile.
Va multumesc pentru raspunsuri si daca sunteti draguti asi vrea sa va mai intreb ceva.de exemplu daca dintr-un cont al unui cabinet se iau 200 de milioane si se depun pe un card personal cu specificatia pe extras alimentare card eu cum asi mai putea inregistra in contabilitate acei bani care au iesit din contul cabinetului?ce explicatie asi putea da sau poate stiti se impoziteaza intr-un anume fel?
Va multumesc sa aveti o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere comisioane bancare pe pfa adivisa adivisa Buna ziua, Pentru PFA sistem real, se pot deduce comisioanele bancare (administrare cont, comision interbancar,interogare sold si retragere numerar) daca ... (vezi toată discuția)
Factura din pos adlala adlala Am incasari zilnice pe baza de card bancar si imi apare in Raportul Z.separat numerar 5000.-lei si bon valoric 100.-lei,ptr.sumele aferent bonului v. am ... (vezi toată discuția)
Plata salariului cash utiliyator utiliyator Angajatii din sectorul de stat care lucreaza in institutii unde intreg personalul este platit prin intermediul cardurilor pot opta pentru plata salariului ... (vezi toată discuția)