avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imprumut cu Ipoteca la Notar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imprumut cu Ipoteca la Notar

Eu am o Ipoteca,prin imprumut de la un cetatean german care a plecat in Germania,dupa ce a locuit in Ro.Adresa lui este in contract cea din Germania.Eu mai am sa-i dau 400euro din totalul de 2100.El trebuie sa-mi faca/sa faca o Procura la Ambasada Ro din Germania,sa platesc suma titularului procurei,si acesta sa-mi ridice ipoteca la Notar.
Am aflat acum ca Notara ,daca preciza in Contractul de imprumut ,ca eu sa-mi fii achitat imprumutul doar la Notara respectiva,acum nu mai trebuia sa astept Procura neamtului,neamt care acum printr-un avocat imi cere 1000euro ,deci cu 600euro in plus ,desi avocatul il reprezinta pe el si nu pe mine,deci orice obligatie de plata fata de avocatul neamtului ii apartine ,acestuia,
Deci vorbim adica santaj al avocatului prin imputernicirea neamtului
Intrebare;
1-Era obligata Notara sa-mi precizeze in contract modul de achitare a imprumutului direct la biroul notarial respectiv,prin acceasta Notara direct imi putea ridica Ipoteca
2-Daca da atunci Noara a mi-a incalcat dreptul legal de-a beneficia direct de serviciul Notarial ,si sa nu mai fiu nevoit sa astept,procura
3-In cazul in care neamtul nu trimite procura(desi este obligat prin contract,sa se prezinte la Notar pt.ridicarea Ipoteci,)
4-Ce fac ,fac plingere penala impotriva Notarei ,intrucit situatia creata este din culpa ei ,sau,

Alte discuții în legătură

Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in germania la notar e valabila la anaf? Filia Filia Eu sunt cetatean german, nu mai am cetatenie romana. Fratele meu are nevoie in Romania la vanzarea casei de procura, sa obtina pentru mine un nr. identificare ... (vezi toată discuția)
Risc imprumut de la persoane fizice alina_ispas34 alina_ispas34 as dori sa stiu daca i-au un imprumut cu acte notariale si daca la data restituirii cel care mi-a dat banii nu se prezinta la notar cum procedez? (vezi toată discuția)