avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie apartament cu ipoteca
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie apartament cu ipoteca

Buna ziua!
Doresc sa achizitionez un apartament, care, la randul lui, a fost achizitionat prin programul "prima casa", in urma cu 7 ani. Proprietarii mai au inca rate la el. Intrebarea este daca ma afecteaza pe mine cu ceva si care ar fi procedura de achizitie in acest caz? Ce ar trebui sa stiu si sa fac, astfel incat sa nu ma trezesc cu surprize?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri/recomandari!
Cel mai recent răspuns: Andreiiiy , utilizator 08:44, 26 Februarie 2018
Vanzarea se poate face doar avand acordul Bancii. In plus, este necesar si obtinerea acordului de la fondul de garantare, chiar daca interdictia aceea de 5 ani de la data cumpararii imobilului s-a prescris, fiindca trebuie radiata in Cartea funciara. Contractul de vanzare-cumparare se va incheia doar in conditiile stipulate in acord. Cel mai probabil veti vira o parte din pret (respectiv suma pe care actualii proprietari o mai au de achitat din credit) intr-un cont deschis pe numele unuia dintre vanzatori la banca ce a dat creditul, cont din care banca va retrage acea suma pentru stingerea creditului).
Daca faceti antecontract va sfatuiesc sa cereti notarea lui in Cartea funciara si de asemenea va mai sfatuiesc sa nu dati un avans mare.

Ar trebui sa ne spuneti daca veti achizitiona imobilul din resurse proprii sau daca, la randul dvs., veti lua credit pentru cumpararea lui.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
jenna, utilizator
Multumesc pentru detalii!
Voi cumpara apartamentul din resurse proprii.
De la banca au ridicat acordul.
Nu stiam de partea cu acordul de la fondul de garantare..
Multumesc pentru detalii!
Voi cumpara apartamentul din resurse proprii.
De la banca au ridicat acordul.
Nu stiam de partea cu acordul de la fondul de garantare..
Nu doresc sa fac precontract!
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Andreiiiy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu ipoteca AnNemic64 AnNemic64 Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament insa am cateva nelamuriri cu privire la ipoteca. Aparatamentul pe care vreau sa-l cumpar, are ipoteca neridicata si ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)