Buna seara
Va rog frumos daca se poate sa ma lamureasca cineva intr-o problema! In urma cu 25 ani,parintii sotiei mele au divortat si,dupa divort,tatal sotiei nu a mai dorit sa faca partaj deoarece avea 4 copii si sa gandit ca nu au unde sa locuiasca! Mama sottiei sa recasatorit si a plecat de acasa la noul sot si a mai facut un copil! Dupa nasterea copilului,la cca 2 ani sa despartit si a revenit cu copilul acasa! Intrebarea mea este,are drept la mostenire acest copil? Si daca da,care este partea lui? Acum,mama sotiei vrea sa ii dea intreaga casa acestui copil,poate sa faca acest lucru fara acordul celor 4 frati ? Va multumesc
Acest copil are drept de moștenire după mama lui, în mod egal cu ceilalți 4 frați după mamă.
Astfel, averea mamei soției dvs. va fi moștenită de cei 5 copii ai săi. Iar averea tatălui soției dvs. va fi moștenită de cei 4 copii ai săi.
Mama soției nu cred că are întreaga casă (spuneți că nu s-a făcut partajul cu primul soț). Ca atare nu prea văd cum ar putea să-i dea întregul pe care nu-l are. (teoretic are doar jumătate din casă). Iar dacă va dori să dea ceea ce are, după va ști exact ce are (ca urmare a unui partaj) atunci poate să facă acest lucru fără să ceară acordul copiilor. (copii nu sunt coproprietari ai casei/averii părinților, au doar un drept de moștenire după moartea părintelui/părinților lor). Dacă mama va face ce și-a pus în gând să facă, atunci, după moartea ei, ceilalți 4 copii ai săi vor putea să ceară reducțiunea liberalității excesive făcute fratelui lor.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Donatie
dodorel62
eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ionel_david
buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)