avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contribuții sociale + impozit anual
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contribuții sociale + impozit anual

Buna ziua,
Am un pfa domeniu de activitate comert cu amanuntul.trebuie sa depun decl.200 si nu stiu unde sa inadrez (Contributii sociale cas si cass + impozitul pe venit) la venitul brut sau la cheltuieli deductibile, deoarece pe decl.200 pct.2 scrie chelt.deductibile exclus contribuiti sociale....atunci unde bag impozitul pe care il voi plati si cas si cass?
Va multumesc mult si sper sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: Oananm , utilizator 18:06, 26 Februarie 2018
Cand calculati categoria de cheltuieli pentru a completa d200, nu luati in calcul platile anticipate facute in timpul anului in contul asigurarilor sociale si nici al impozitului pe venit. Asigurarile sociale sunt deductibile dar asta o face cei de la finante. Impozitul pe venit nu este deductibil.
Multumesc mult!

george-neagu a scris:

Cand calculati categoria de cheltuieli pentru a completa d200, nu luati in calcul platile anticipate facute in timpul anului in contul asigurarilor sociale si nici al impozitului pe venit. Asigurarile sociale sunt deductibile dar asta o face cei de la finante. Impozitul pe venit nu este deductibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa modimpex modimpex bună ziua! vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de ... (vezi toată discuția)
Cass deductibil? adi_09 adi_09 La avocati se deduce CASS-ul ? Si daca da, din venitul brut estimat sau din venitul net estimat se vor raporta cei 5.5% ? (vezi toată discuția)