avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine trebuie sa-si dea consintamantul si cat ai voie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine trebuie sa-si dea consintamantul si cat ai voie sa modifici un apartament fara a afecta structura si rezistenta blocului?

Cum putem verifica si cine ne poate da o garantie scrisa ca modificariile facute intr-un apartament al unui vecin nu ne afecteaza pe toti locatarii. Ca sa fiu mai explicita locatarii unui ap.de pe scara mea sunt plecati in Italia. Acestia au platit o firma sa le faca toate modificarile din ap. Nu stim daca au sau nu un proiect de modificare si o autorizatie; din ce spun meseriasii cica ar exista un document la proprietar dar nimeni nu l-a vazut. Tot ce stim este ca suntem terorizati de niste rotopercutante care nu se mai opresc de cateva luni bune, nerespectand un orar de functionare. Faptul ca s-au daramat toate zidurile despartitoare intre cele trei camere, mai exact nu mai exista decat pilonii (stalpii) si grinzile de beton. S-a inlaturat pana si sapa de ciment turnata pe jos. Va intreb la o camera de zii cu o lungime de 6,5 m daca s-a demolat tot zidul despartitor nu ar fii trebuit lasat un stalp macar la mijlocul aceste distante. Totusi sunt 6,5 m lungime? Mai nou s-a trecut la costruirea unor trepte exterioare fapt ce ne duce cu gandul ca se va sparge si un zid exterior ca sa faca o noua intrare cea ce ne duce cu gandul ca aceasta locatie va trece de la statutul de apatament la statutul de firma. Intrebarea mea este cine i-a dat acordul de a infiinta o firma atata timp cat nici presedintele Asociatiei de proprietari zice ca nu stie nimic.
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 23:57, 26 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Propietarul este obligat sa afiseze la usa apartamentului copie dupa aut. de construire sau sa indice nr. autorizatie...sau sa predea administratiei de bloc o copie.
Daca chemati politia, acestia vor legitima muncitorii si poate sa le aplice o amenda , vor solicita autorizatia de construire....e simplu sa aflati . Sau sesizare la insp. de disciplina in constructii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
L nr 230/2007
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.

Puteti solicita presedintelui de asociatie in temeiul

Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

sa prezinte documentele doveditoare pentru legalitatea interventiilor si modificarilor executate
Daca nu exista documente justificative,puteti sesiza oficial disciplina in constructii din primarie si inspectoratul de stat in constructii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Tina
faceti pur si simplu reclamatie la ".....disciplina in constructii " adica la : Polita Locala Serviciul Control Disciplina in Constructii" si la Serviciu Uranism din cadrul primariei de sector ( daca e in Bucuresti ) sau la Primaria Generala ( daca blocul dvs se afla in zona protejata - tre sa verificati asta pe site-ul primariei sau pur si simplu sa intrebati la primarie) sau la priamria din localitate. Autorizatiile pentru astfel de interventii se supun Legii 50/1991 si primesc autorizatii pentru interventii/demolari/constructii doar de la primarie serviciul Urbanism. Deci doar politia locala ( nu cea comunitara - ca e alta marie cu alta palarie...) are dreptul sa verifice si sa snctioneze , sau sa opreasca lucrarile
Pe de alta parte dvs , ati putea printr-o cerere scrisa si inregistrata intr-un registru de evidente, la administratie , sa va adresati presedintelui asociatiei de proprietari si Comitetului executiv , sa verifice si sa va prezinte copie dupa autorizatiile primite de apartamentul care va preocupa , luata de la autoritatile abilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu probleme cristiangrig cristiangrig Bună ziua, în urmă cu 20 de ani am cumpărat un apartament, situat la parter care are construit un balcon (cu autorizatie de construire), la care din ... (vezi toată discuția)
Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie? citadin citadin Cu respect, Forum De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum ... (vezi toată discuția)
Construire balcon la parter ContSters252142 ContSters252142 Cu respect, Forum Doresc sa va supun atentiei 2 situatii: [1] Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje, ... (vezi toată discuția)