avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Există în Codul civil o perioadă minimă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Există în Codul civil o perioadă minimă specificată pentru pentru durata unui contract de închiriere?

Buna ziua!
Care este perioada minima, specificata in codul civil, pentru inchiriere garsoniera/ apartament? Se poate inchiria de exemplu pe 6 luni, sau 9 luni? Sau daca se inchiriaza pe durata de 12 luni se poate intrerupe contractul?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: doctorATU , utilizator 17:19, 11 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Da, prin intrerupere ma refer la incetarea contractului. Aveam o oarecare nelamurire cu privire la acest aspect: pe multe site uri apare informatia cum ca perioada minima de inchiriere ar fi 9 luni, de aici si intrebarea. Initial am crezut ca sunt "stasuri" ale perioadelor de inchiriere.

Acum depinde de mine sa gasesc un proprietar care sa accepte acest lucru. : )

Va multumesc pentru raspuns!
Numai bine!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
9 luni e durata unui an universitar, asta e motivul.
Vezi ca si un contract incheiat pe 3 ani poti sa-l incetezi dupa 5 luni, daca-l notifici in prealabil pe proprietar. Cu cat timp inainte depinde de ce scrie in contract, sau, daca nu e scris, exista niste prevederi in codul civil... Recomand sa ai un contract legal (inregistrat la fisc sau incheiat la notar), altfel te poti trezi ca nu primesti garantia inapoi.
daca in contract se prevede ca se pierde garantia daca contractul inceteaza mai devreme de perioada stabilita, atunci nu prea ai ce face...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încheierea contractului înainte de termen și restituirea garanției DrMed DrMed Bună ziua! Am încheiat un contract de închiriere pe perioada de un 1 an, dar doresc denunțarea unilaterală a acestuia înainte de termenul de 1 an. În ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Sfaturi inainte de o inchiriere vlad111 vlad111 Buna ziua ! Ce sfaturi ar fi bune de urmat inainte de inchirierea unui apartament? S-au intamplat mai multe lucruri care imi trezesc suspiciuni . Am sa ... (vezi toată discuția)