avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Transfer asigurare sanatate in alt stat membru UE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Transfer asigurare sanatate in alt stat membru UE

Buna seara! Intentionez de cativa ani sa ma stabilesc in Vienna si acum sunt pregatita sa fac acest pas. Am un PFA in domeniul IT. Din cate am inteles, asigurarea de sanatate din Ro se poate transfera in Austria (sau oricare alt stat din UE) pt a se obtine obtine un e-card si permis de sedere temporara (Anmeldebescheinigung)? Imi poate explica cineva pe scurt care este procedura?

Anul trecut am fost la biroul Imigrari din Viena si mi s-a spus ca daca infiintez firma acolo, obtin acel Anmeldebescheinigung fara probleme - ideea este sa am asigurare de sanatate. Dar pana sa infiintez firma, as dori sa patrez PFA-ul.

Pt a obtine acel Anmeldebescheinigung, am nevoie de dovada ca platesc asigurarea de sanatate. Pot transfera asigurarea din Romania si cum? Am inteles ca trebuie depus formularul A1 sau S1? Multumesc anticipat.

*Astazi am fost la casa de asigurari din Ct si mi s-a spus ca asigurarea de sanatate nu se poate transfera. Pe cine sa cred? Ma poate indruma cineva in acest sens?

Alte discuții în legătură

Formular s1 conditionat, mai nou, de a1 AlexandraGeorgiana AlexandraGeorgiana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pe cine trebuie sa dau in judecta in situatia descrisa mai jos? Casa Nationala de Sanatate, CASMB sau Casa de ... (vezi toată discuția)
E card TM1975 TM1975 Buna ziua. Copilul meu este elev in Viena. De 2 ani incerc sa obtin E-CARD-ul (cel verde pt. Austria) dar cei de la casa de asig.imi spun ca nu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat străin din ue: firma vrea sa angajeze o pers ... anymaryh anymaryh Angajare salariat străin din UE: Firma vrea sa angajeze o pers din Fr, ca și cum ar fi un salariat roman, apoi sa obținem CNP. ul de la Imigrari. Exista ... (vezi toată discuția)