avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare salariat străin din UE: Firma vrea sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare salariat străin din UE: Firma vrea sa angajeze o pers ...

Angajare salariat străin din UE:
Firma vrea sa angajeze o pers din Fr, ca și cum ar fi un salariat roman, apoi sa obținem CNP. ul de la Imigrari.
Exista posibilitatea ca pentru acest salariat sa nu se plătească contribuțiile pt pensie și sănătate, aici în Ro, el sa rămână asigurat în Fr?
Va intreb, deoarece am gasit aceasta formulare, sau poate am înțeles eu greșit....
.,,,,,Totodata, angajatul strain trebuie sa solicite si o adeverinta medicala si sa se inscrie la un medic de familie din Romania, astfel incat sa poata plati contributiile sociale si impozitul pe venit in Romania. In situatia in care acesta doreste sa ramana asigurat in sistemul de asigurari sociale din tara din care provine si indeplineste conditiile legale pentru a proceda astfel, trebuie sa obtina formularul A1 de la Casa de Pensii din tara de origine. Astfel, acesta va trebui sa achite contributiile sociale in tara in care doreste sa ramana asigurat....

Va rog, ma puteți lamuri în aceasta situație!!!

Va mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Contributii salariale pt cetatenii straini amya1808 amya1808 Societatea noastra va angaja un cetatean strain, care isi va mentine domiciliul in strainatate (UE) si nu isi va stabili resedinta in Romania. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)