Buna! Suntem 2 surori iar parinti mei vor sa faca contract de intretinere cu sora mea, in cazul acesta ce se intampla dupa decesul lor ? Mie imi mai ramane ceva din mostenire ? E nevoie si de semnatura mea cand incheie actul de intretinere cu sora mea ? Ce inseamna asta ,dupa moartea lor toata mostenirea ii ramane la sora mea sau mai am si eu o parte?
Contractul de intretinere da nastere unei obligatii de intretinere, in sarcina intretinatorului, debitor al obligatiei contractuale de intretinere.
Cata vreme este respectata obligatia contractuala de intretinere, nu este incidenta sanctiunea rezolutiunii.
Instanta de judecata poate constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii,la cererea partii contractante lezate, precum si la cererea succesorilor acesteia.
In caz contrar , contractul este valabil incheiat si produce efecte juridice.
Contractul de intretinere poate fi prezumat o donatie deghizata, daca actul este facut in consideratie mostenitorilor rezervatari ( descendenti, sot supravietuitor, parinti ), ori sub rezerva dreptului de uz , abitatie, uzufruct.
De asemenea, succesorii rezervatari nu trebuie sa isi fi dat acordul anteriori , la momentul incheierii actului ori dupa incheierea actului,intr- un moment ulterior.
Totusi, acest acord nu inlatura prezumtia legala a donatiei.
Vanzare casa
anonim_71
Proprietarul unei case la tara are dreptul sa vanda imobilul prin contract de vanzare-cumparare oricui chiar daca are mostenitori?Sau daca are doi copii si ... (vezi toată discuția)