avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate parinti - copii casatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate parinti - copii casatoriti

In timpul casatoriei, am construit o casa (pe banii mei si a sotiei) pe terenul socrilor si titularii proiectului si a viitoarei case sunt, de asemenea, socrii mei. Va urma transferul de proprietate de la socrii catre familia mea (eu cu sotia). Care este cea mai sigura metoda de transfer de proprietate, avand in vedere ca socrii mei au si alti copii, in afara de sotia mea? Nu vreau sa fiu inteles gresit: ma inteleg de minune cu sotia. Intreb doar pentru a evita eventuale viitoare sicane. (vanzare-cumparare, donatie, etc.)
Cel mai recent răspuns: iullian , utilizator 14:42, 23 Octombrie 2009
Avand in vedere faptul ca mai exista si alti copii(ai socrilor dvs), este indicat sa incheiati un contract de vanzare-cumparare.
Cea mai sigura si fara de batai de cap metoda de a transfera o proprietate este prin contract de vanzare cumparare autentificat de catre notarul public.B-)
contractul de vanzare cumparare va putea fi atacat ulterior decesului socrilor, de catre ceilalti frati ai sotiei .
eu as inclina mai degraba pt un contract de intretinere .
rezolutiunea unui astfel de contract poate fi ceruta doar de creditorii contractului ( pentru nerespecatrea clauzelor contractuale privind modul de acordare a intretinerii ) sau de debitori . ;)
Achiesez la parerea celor care au optat pentru contractul de vanzare-cumparare. Este mult mai sigur si mai greu de atacat. In ceea ce priveste contractul de intretinere nu te sfatuiesc. Am intalnit foarte multe cazuri in care acesta a fost atacat pt neindeplinirea obligatiilor intretinatorului si au castigat. Asa ca daca nu vrei sa ai probleme mai tarziu, mergi la notar.
Din cate inteleg proprietatea asupra casei este doar in acte a socrilor, in realitatea investitia fiind facuta de catre dumneavoastra si sotie, corect?
Cred ca e mai bine sa luati in calcul o actiune in constatarea proprietatii prin edificare, cu acceptul proprietarilor terenului.
Casa are deschisa carte funciara?
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat

Alte discuții în legătură

Intretinere batrani ionita ionel adelian ionita ionel adelian Buna ziua, Eu locuiesc impreuna cu socrii mei, cu sotia si copiii. Socrii doresc sa ne lase proprietatea dupa decesul lor. Vreau sa mi-se ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar intre mama si fiica. Corinaa08 Corinaa08 Intrebare si ajutor : Eu impreuna cu sotul meu ,vrem sa cumparam o casa proprietatea soacrei mele proprietate capatata in urma unui partaj voluntar incheiat la ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)