avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizare hotarare judecatoreasca

Buna ziua!
Va rog frumos, daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Daca am primit o hotarare judecatoreasca in data de 25.01.2018 si sunt 30 de zile, de la comunicare, termen pentru recurs, cand devine definitiva? Cum pot intra in posesia hotararii definitive si cum o pot legaliza? Este vorba despre o hotatrare privind pensia de intretinere a unui minor. Daca paratul are de platit pensia incepand cu 02.10.2017, ce trebuie sa fac pentru a primi banii respectivi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:02, 27 Februarie 2018
Apelul curge de la comunicarea hotararii, termenul este de 30 de zile.

De indata ce este definitiva, hotararea poate fi pusa in executare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca in proces civil ioanides13 ioanides13 Buna ziua, As vrea sa stiu cum se poate intra in posesia Hotararii judecatoresti in timp util(de exemplu inainte de 15 zile) pentru a putea recurge la o cale ... (vezi toată discuția)