Am revenit la serviciu pe 23 feb 2018 dupa 3a7l (am intrat din CIC 1 IN CIC2). Dna de la RU mi-a pus in fata un art conform caruia nu am dreptul la cO pt anul 2018 deoarece mi-a fost platit cO (zilele la care aveam dreptul) in anul in care am nascut primul copil (2014).
Ce art sa ii arat, cum sa ii explic ca am dreptul la cO pe 2018. Si ca interpreteaza gresit acel art.
Mulțumesc mult!
Este preluat din CCM.
(1) Durata efectiva a CO anual stabilita potrivit art.2.14 din CCM si prevazuta in CIM se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Durata efectiva a CO anual nu este afectată dacă a intervenit;:
- suspendarea CIM in situatia incapacității temporare de munca a salariatului;
- suspendarea CIM in situația concediului de maternitate, concediu de risc maternal si concediului pt ingrijirea copilului bolnav;
- suspendarea CIM in situatia concediului pt formare profesionala.
(2) Salariatii care au fost intregul an calendaristic in concediu pt cresterea copilului pana la împlinirea vârstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap pana la împlinirea vârstei de 3 ani, nu au dreptul la CO pe acel an.
(3) in cazul în care perioada prevazuta la alin. (2) a fost de 12 luni sau mai mare si s-a intins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii (ele) au dreptul la un singur CO, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care au intervenit situațiile respective.
Acesta este art. Pe baza caruia nu vor sa imi acorde CO pt 2018.
Mulțumesc mult pentru raspuns!
Concediu odihna 2
divele
Daca salariata care revine din concediu crestere 2 copii, si-a efectuat concediul de odihna, integral, in anul in care a ramas in CCC, poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)