Buna ziua! Am si eu o intrebare: lucrez la o primarie si vreau sa imi dau demisia dar in contractul individual de munca nu este prevazut termenul de zile pentru preaviz. Jurista de aici mi-a zis ca trebuie sa fie de 15 zile calendaristice. Este corect asa? Va multumesc!
Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere...
Buna ziua,
Termenul de preaviz este stabilit prin contractul individual de munca. In cazul in care nu este prevazut un termen de preaviz in CIM, se aplica termenul de preaviz stabilit prin contractul colectiv de munca. Acest termen nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare, in situatia in care ocupati o functie de executie, respectiv mai mare de 45 de zile, in situatia in care ocupati o functie de conducere. Daca nu cunoasteti termenul sau nu exista un astfel de termen stabilit prin CCM, recomandarea este sa mergeti pe un termen de preaviz de 20 de zile lucratoare.
Av. Oana Beldie
Perioada proba
Dancu32
Poate fi mentionarea unei perioade de proba, intr-un contract de munca individual, la initiativa angajatului, o metoda de a se asigura ca poate pleca mai ... (vezi toată discuția)