avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 217,321,322
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 217,321,322

Am vazut ca s-a schimbat Codul Penal si nu stiu exact ce inseamna urmatoarele articole:
-art.321 alin.1 C.p
-art.322 alin. 1 C.p
-art 217 alin 1 C.p
- art 33 lit a C.p
-art 37 alin 1 lit b
art 40 alin 1

V-as fi recunoscatoare daca mi-ati spune ce inseamna sau unde pot gasi Noul Cod Penal. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:55, 22 Octombrie 2009
Vreau sa mentionez ca acele articole sunt incadrate intr-un dosar din anul 2008.
Cautati in Codul penal care este in vigoare. Noul Cod inca nu a intrat in vigoare. In Codul in vogoare , articolele mentionate sunt: art. 321-ulrajul contrabunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice; art 322- incaierarea; art. 217- distrugerea; art. 33 reprezinta concursul de infractiuni, adica persoana care a savarsit mai multe infractiuni, ( cele prevazute in articolele de mai sus) situatie in care exista o majorare a pedepsei si alte consecinte deordin penal, art. 37 - este recidiva , persoana care a comis infractiunile avea antecedente penale, art. 40 este incident intrucat cel condamnat a mai savarsit infractiuni si dupa ramanerea dfinitiva a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
Distrugerea:
Art. 217. al.1 Distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia sau impiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 ani sau cu amenda.

Ultrajul contra bunelor moravuri si
tulburarea ordinii si linistii publice
Art. 321. - Fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii, sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura, in alt mod, linistea si ordinea publica, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Incaierarea
Art. 322. - Participarea la o incaierare intre mai multe persoane se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda.

Art. 33. - Concurs de infractiuni exista:
a) cand doua sau mai multe infractiuni au fost savarsite de aceeasi persoana, inainte de a fi condamnata definitiv pentru vreuna dintre ele. Exista concurs chiar daca una dintre infractiuni a fost comisa pentru savarsirea sau ascunderea altei infractiuni;
b) cand o actiune sau inactiune, savarsita de aceeasi persoana, datorita imprejurarilor in care a avut loc si urmarilor pe care le-a produs, intruneste
elementele mai multor infractiuni


Art. 37. - Exista recidiva pentru persoana fizica in urmatoarele cazuri:
a) cand dupa ramanerea definitiva a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie, inainte de inceperea executarii pedepsei, in timpul executarii acesteia sau in stare de evadare, iar pedeapsa prevazuta de lege pentru a doua infractiune este inchisoarea mai mare de un an;
b) cand dupa executarea unei pedepse cu inchisoare mai mare de 6 luni, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii unei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de un an;
c) cand dupa condamnarea la cel putin trei pedepse cu inchisoare pana la 6 luni sau dupa executare, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescrierea executarii a cel putin trei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de un an.
Exista recidiva si in cazurile in care una dintre pedepsele prevazute in alin. 1 este detentiunea pe viata.
Pentru stabilirea starii de recidiva in cazurile prevazute in alin. 1 lit. a) si b) si alin. 2, se poate tine seama si de hotararea de condamnare pronuntata in strainatate, pentru o fapta prevazuta si de legea romana, daca hotararea de condamnare a fost recunoscuta potrivit dispozitiilor legii.

Art. 40. - al. 1- Cand dupa condamnarea definitiva cel condamnat savarseste din nou o infractiune, inainte de inceperea executarii pedepsei, in timpul executarii acesteia sau in stare de evadare, si nu sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru starea de recidiva, pedeapsa se aplica potrivit regulilor pentru concursul de infractiuni

Noul Cod penal , de care se tot vorbeste nu a intrat inca in vigoare.Acestea sunt prevederile dupa care se judeca infractiunile savarsite.
Deocamdata nu aveti nicio treaba cu noul cod penal care inca nu a intrat in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre recidiva si reabilitare in penal gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.in cazul in care a fost condamnarea cu suspendarea ei la 3 ani si supravegerea de 5 ani care sa stins adica reabilitat deja in termen ( desii a suferit ... (vezi toată discuția)
Artcolul 37 litera a cod penal adapralea adapralea Art. 37. – Recidiva în cazul persoanei fizice Existã recidivã pentru persoana fizicã în urmãtoarele cazuri: a) când dupa ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)