avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Eventuala grupa la fabrica de zahar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Eventuala grupa la fabrica de zahar

Buna seara! Ce sanse sunt de a obtine grupa a doua de munca pentru un loc de munca unde s-a lucrat in praf de zahar(fabrica de zahar din Buzau)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 27 Februarie 2018
Contractul colectiv de muncă spune ceva referitor la acest aspect
Nu puteti obtine grupa de munca decat daca firma a intocmit o documentatie ceruta de lege, a obtinut avizul ITM pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii incadrate in grupa de munca si a nominalizat (toate documentele se intocmesc anual) personalul pe locuri de munca pentru care s-a obtinut incadrarea in grupa de munca.
Grupele de munca nu se acorda in baza c.c.m. ... Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Am uitat sa mentionez ca vorbesc despre o perioada de munca anterioara anului 2001. Se modifica ceva in acest context?
Nu se modifica, decat daca fostul angajator a obtinut avizul Inspectiei muncii pentru locurile de munca propuse a fi incadrate in grupa de munca.
In acest caz, in urma obtinerii avizului, firma nominaliza prin decizie interna salariatii de pe locurile de munca incadrate in grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.. se poate acorda conform ordinului nr.50/1990 grupa ... prares prares Buna seara.. Se poate acorda conform Ordinului nr.50/1990 grupa a-II-a de muncă unei persoane angajata ca maistru instructor (Grup școlar) în ... (vezi toată discuția)
Grupa a 2a de munca Maria Onofrei Maria Onofrei Soțul meu a lucrat într-o fabrica de prelucrare a laptelui ca șef de fabrica în perioada 2006-2013. Beneficiază de grupa a 2a? Dacă da, conform cărei ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca Cristina Craciunescu Cristina Craciunescu Buna ziua! Ma numesc Cristina Craciunescu si as vrea sa stiu cum sa calculez oportunitatea iesirii la pensie. Mentionez ca am la ora actuala 35 de ani vechime ... (vezi toată discuția)