avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Vanzare certificat de actionar
Discuție deschisă în Bursa de valori

Vanzare certificat de actionar

Oare pot primii bani pe actiunile bunicului decedat(Siderurgica Hunedoara preluata de Arccelor Mittal cod fiscal 2126855 J20/41/1991? 39 actiuni valoare nominala 25000fiecare,total 975000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Burst4x , utilizator 12:01, 17 Iunie 2018
Dividendele pot fi obținute sau acțiunile pot fi vândute sub condiția dovedirii calității de dobânditor legal al acestora...
Asta stiam,oricum sora bunicului v a revendica eventualele dividende,ma puteti ajuta sa aflu cat valoreaza actiunile?
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Actionar Daniel, utilizator
Va rog sa urmariti informatile de la adresa urmatoare [ link extern ]
Dividende nu au dat niciodata dupa cum apare pe site-ul bvb. In plus, la valoarea actuala de piata de 0.32 RoN/pe actiune, valoarea celor 39 de actiuni este putin peste 10 RoN. In primul rand trebuie sa obtineti de la Depozitarul Central un extras care sa va spuna cate actiuni aveti in prezent - au fost niste mariri de capital intre timp si este posibil sa fi facute pron incorporarea de rezerve si emiterea de actiuni gratuite, caz in care ati avea ceva mai multe actiuni decat cele 39 initiale. Dar chiar si asa, abordand simplist, avand in vedere ca intre 1999 si 2016 CS s-a marit de ~10 ori, mai mult de 100 de RoN imi este greu sa cred ca puteti scoate. Incercati sa vedeti prima oara cate aveti si pe urma vedeti daca merita sa faceti demersul sa le vindeti - trebuie facut un cont la broker, veti avea de depus o declaratie anuala etc. s-ar putea sa concluzionati ca nu merita efortul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar obtinut in 1996, ce pot face cu el? lumyclau lumyclau Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema- Certificatul de actionar obtinut in 1996 ce se mai poate face cu el? Eu am un Certificat la ... (vezi toată discuția)
Asociat unic al unui srl -dator oskark oskark Buna seara, incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare. Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu ... (vezi toată discuția)