avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum sa evit sa platesc pentru ca au pierdut ei cererea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum sa evit sa platesc pentru ca au pierdut ei cererea de reziliere a contractului

Buna ziua.
In februarie 2007 am reziliat un contract cu o firma de internet.
acum cateva saptamani primesc de la ei o notificare prin care sunt anuntat ca am de achitat un debit restant din martie 2007 pana in august 2009 de 900 lei si am fost invitat la ei la firma pentru rezolvare pe cale amiabila.
M-am dus si le-am zis ca eu am fost plecat din tara in perioada noiembrie 2006 - februarie 2007, am achitat la intoarcere abonamentul pe 2 luni restante si am lasat la sediul lor o cerere de reziliere. Doamna de la caserie mi-a zis ca la ei nu a fost inregistrata cererea mea de reziliere si ca trebuia sa anunt cu 30 de zile inainte intentia de a rezilia contractul.
La momentul respectiv nu mi s-a dat nici un numar de inregistrare.
In aceasta perioada, din februarie 2007 pana acum cateva saptamani nu mi s-a adus la cunostinta ca ei nu au reziliat contractul.
Intre timp firma a schimbat adresele IP alocate clientilor. Stiu acest lucru deoarece mai am prieteni care sunt inca conectati la firma respectiva.
Banuiesc ca va urma un proces si as dori un sfat deoarece nu imi convine sa platesc pentru aiureala unui angajat al firmei respective care a pierdut o cerere.

Cu stima,
Mihai Pancescu.
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 14:24, 22 Octombrie 2009
verificati contractul. de obicei se stipuleaza ca acest contract se reziliaza de drept la x luni de neplata (in general 1-2). asa ca va mai pot obliga la plata a 1-2 facturi in functie de ceea ce scrie in contract.
din celalalt punct de vedere, atata vreme cat nu ati luat o copie cu nr. de inregistrare nu puteti dovedi intentia de reziliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reziliere pierdută, restanțe neachitate grigore florentin grigore florentin Problemele încep în : 2013 prima jumătate a lunii iulie. Datorită unui defect iremediabil a echipamentului decid rezilierea contractului ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract furnizare servicii telefonie si cablu crysty4ever crysty4ever Buna seara.sper ca e cineva care sa ma ajute si pe mine cu un raspuns competent. Pe scurt:clientul care a incheiat contractul de furnizare servicii de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma!!!! simonetta_teo simonetta_teo in 2007 mi-am facut un contract de asigurare ca sa-mi mearga vechimea ca nu lucram de putin timp si vroiam un copil(stiind ca iti trebuie 12 de cotizare).m-am ... (vezi toată discuția)