avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina nedorita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina nedorita

M am casatorit in anul 2012 cu fosta mea sotie moment in care am decis impreuna ca nu vom mai avea copii. Amindoi am mai fost casatoriti si avem 3 copii(eu am doi si ea unu), la acel moment fosta mea sotie a fost deacord si nu si a exprimat dorinta de a mai avea copii, Ca sa ne luam masura de precautie in acest sens,in septembrie sau octombrie 2016 si a montat un sterilet de argint cu o garantie de 5 ani. In noiembrie 2017 fosta mea sotie mi a comunicat faptul ca este insarcinata,drept pentru care am cosultat un medic ginecolog si ne a confirmat sarcina. I am comunicat ca nu sunt deacord cu aceasta sarcina. Fostul socru mi a comunicat faptul ca au decis ca fosta mea sotie sa pastreze sarcina. Eu am hotarit sa divortez pentru faptul ca nu am fost luat in considerare, Drept pentru care fostul meu socru mi a comunicat faptul ca va trebui sa parasesc domiciliul,cu o luna inainte de pronuntarea divortului. Divortul s a pronuntat in 16 Feb.2018.La acea data fosta sotie era insarcinata in 4 luni. Intrebarea mea este,cum pot solutiona aceasta situatie legal fara a avea repercusiuni financiare in timp,deoarece eu nu doresc sa,am aceste obligatii,la ceva ce nu mi am dorit.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
ContSters462259, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 28 Februarie 2018
Consulta un psiholog.
Sunteti in Romania unde legea nu prevede cazul asta, Daca exista, ar fi trebuit sau ati fi putut sa incheiati un contract- o conventie matrimoniala in acest sens. Cum nu exista si veti fi tatal acestul copil si cum ambii parinti datoreaza intretinere copilului lor, nu aveti de ales, daca va cere pensie, veti plati, maxim , 1/6 din venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare recunoastere paternitate? ContSters92379 ContSters92379 Buna ziua, Am o situatie cam incurcata si, pana acum, niciunul dintre avocatii pe care i-am consultat nu a reusit sa ma lamureasca. Iata: eram despartita in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am casatorit recent, dar dupa o cearta cu sotul ... Dianapop6898888 Dianapop6898888 Buna ziua, M-am casatorit recent, dar dupa o cearta cu sotul am ajuns la concluzia sa divortam, dreptat urmare mi-a facut bagajul si mi-a luat cheile de la ... (vezi toată discuția)
Copilul din afara casatoriei amalia bea amalia bea am si eu o problema si as vrea daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva. am o relatie de vreo 2 ani cu un barbat care e casatorit dar care nu mai ... (vezi toată discuția)