avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția mea este însărcinată cu alt bărbat. Cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția mea este însărcinată cu alt bărbat. Cum se poate face ca să fie copilul pe numele ei?

Sunt casatorit de 3 ani cu sotia mea eu plecat in strainatate ea ma inselat cu alt barbat si a ramas insarcinata cu el. Ea mia recunoscut totul si eu am iertato si vreau sa fie copilul pe numele meu si sa ne continuam viata asa cum e. Dar sotia spune ca vrea sa bag divort si sa fie copilul doar pe numele ei si dupa sa ne casatorim civil din nou se poate face asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:55, 17 Noiembrie 2024
Se poate ce doriti dvs.
Doar ca acest copil a fost conceput in timpul casatoriei, este prezumat legal ca sotul mamei este tatal copilului, deci oricum va purta numele dvs, indiferent daca ramaneti impreuna sau divortati, sau va recasatoriti sau orice alte variante mai are sotia.
Puteti divorta si copilul sa fie pe numele sotiei sau chiar al barbatului cu care a fost conceput, daca merge si il recunoaste . Stiu caz concret . Se poate contesta si paternitatea la divort si sotia sa recunoasca ca acel copil e al altcuiva .
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia este o hotarare judecatoreasca de admitere a actiunii de tagada de paternitate. Restul este poveste. Degeaba divortati si iar va adunati... Faceti confuzie intre nume si filiatie.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului civil, tatăl copilului este soțul mamei.
Chiar dacă divortati, se presupune că acel copil a fost conceput in timpul căsătoriei, deci legal tot dvs veti fi tatăl.
Trebuie să introduceți o acțiune în tăgadă paternitatii, se vor depune probe ADN și în măsura în care tatăl biologic îl va recunoaște, veti fi exonerat.

Alte discuții în legătură

Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)