avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vândut garsoniera dar încă nu pot să mă mut, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vândut garsoniera dar încă nu pot să mă mut, iar noul proprietar îmi cere o chirie prea mare. Pot anula contractul de vânzare-cumpărare?

Buna ziua
Pe 15 februarie am vandut o garsoniera iar termenul de eliberare este 15 martie. Nu am gasit unde sa ma mut iar cumpărătorul doreste o chirie foarte mare pentru a mai sta aici. Va rog sa imi spuneti daca pot anula contractul cu restituirea sumei incasate si a taxelor platite , in conditiile in care cumparatorul nu ar fi de acord cu aceasta anulare.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate motivul pentru care doriti nulitatea contractului nu se încadrează în cele prevăzute de lege.
Contractul va rămâne neschimbat asa ca încercați să vă mutați cat mai degrabă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul este valabil încheiat, inca din 15 febr cumparatorul este proprietar. Dvs nu mai aveti drept asupra imobilului, termenul de 30 zile dat pt eliberare este unul in favoarea dvs si nu afecteaza validitatea contractului.

Fie rămâneți cu chirie daca ajungeți la un acord in acest sens, fie prelungiti termenul de eliberare tot cu acordul părților, fie va gasiti un alt imobil caci proprietarul este in drept sa actioneze spre a si apara dreptul de proprietate.
Salut! act valabil, orice doriti / intelegere se face doar cu acordul noului proprietar, amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)
Salutare! am decis să mă mut din chiria în care am stat timp ... mntndaniel mntndaniel Salutare! Am decis să mă mut din chiria în care am stat timp de aproape 3 ani, iar proprietarul îmi cere chiria în avans pe 3 luni, deoarece conform ... (vezi toată discuția)
Cu contractul de chirie expirat, se poate majora prețul fără înștiințarea chiriașilor? CamiGrey CamiGrey Bună ziua. Locuiesc într-o chirie de un an de zile cu contract, care a expirat în ultima zi a lunii decembrie 2020. Am achitat și o garanție când m-am ... (vezi toată discuția)