avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... impozit forfetar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

impozit forfetar

as dori sa aflu daca din punct de vedere juridic o firma aflata in dizolvare voluntara sau insolventa este considerata in activitate deoarece am o firma pentru care registrul comertului a cerut dizolvarea pentru nedepunerea bilantului iar hotararea judecatoreasca este din data de 15 martie 2009 firma nemaiavnd nici o activitate din anul 2006 si o alta pentru care am cerut dizolvare voluntara si radiere iar prima incheiere de la judecator a fost data ca acceptare a dizolvarii in aprilie 2009.
Finantele ma pun totusi sa platesc forfetar desi am depus declaratiile cu suma 0 nu cu suma de forfetar impreuna cu sentintele respective. as vrea sa stiu din punct de vedere juridic ce pot face ca m-au zapacit de tot cu ANAF-ul lor
Cel mai recent răspuns: ANCA-DANIELA VIVSIC-BUTNARU , Consultant fiscal 16:51, 30 Octombrie 2009
cititi Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei - actualizata la 26.11.2008
Din punctul de vedere al Finantelor firma dumneavostra este activa, deci datoreaza impozit minim. Chiar daca ati intrat in dizolvare veti datora impozit minim pana la data radierii societatii din Registrul Comertului. Se presupune ca pe durata dizolvarii dumneavoastra inregistrati venituri si cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele in dizolvare platesc impozit forfetar? lumy27 lumy27 Am 2 firme aflate in dizolvare judiciara, una conform art.237 din legea 31/90 iar cealalta pt certificat de inmatriculare nepreschimbat in termen legal. ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata judiciar si impozitul forfetar vali poenariu vali poenariu buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am o firma care a fost dizolvata judiciar in anul 2007 pentru nedepunere declaratii si bilant(firma nu ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, ... (vezi toată discuția)