avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Doresc sa ma angajez in Londra cu C.M.dar recent am depus dosar de indemnizatie crestere copil.As dori sa stiu daca voi lucra legal in Londra,care sunt repercursiunile legale in Romania,avand in vedere ca nu doresc sa intru in stimulent insertie in Romania?
As dori sa stiu:
1 Daca pot fi depistat
2 Daca exista vreo forma legala de a munci cu C.M.in Londra,dar fara sa intrerup indemnizatia
3 Daca exista canale de comunicare intre cele doua state privind activitatea in campul muncii
Va multumesc anticipat
Adam Marian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Exista posibilitatea sa fiti depistat .

2. Nu cred ca exista vreo forma legala de a munci in Anglia fara sa va afecteze plata indemnizatiei, decat in situatia in care venitul dvs pe an calendaristic este mai mic de 3750 lei.

3. Exista canale de comunicare intre statele membre UE.

4. OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
....

art.16
.....
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Mihaita Ionut Mihaita Ionut Buna ziua, o scurta intrebare. Am un amic care primeste indemnizatie de crestere al copilului in Romania. Daca pleaca in strainatate cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Daca ma aflu in concediu de cresterea copilului pot sa muncesc in strainatate legal ? Annaise06 Annaise06 Daca muncesc in strainatate cu contract de munca si optez pentru alocatia copilului de aici din strainatate , pot oprii alocatia din Romania fara a mi se opri ... (vezi toată discuția)
Munca în străinătate in timpul ccc Alexyka Alexyka Va rog frumos răspundeți-mi și mie la o întrebare! Dacă sunt în POSTNATAL pot sa lucrez în străinătate cu contract ....? Ma poate găsi în ... (vezi toată discuția)