avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Clădire nerezidentiala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Clădire nerezidentiala

Suntem 9 persoane fizice la acest moment.Pana in anul 2013 cand a fost radiata firma am desfășurat activitate de producție intr-o clădire care a înainte de 1990 avea destinație de magazin alimentar.Am platit impozit pe cladire normal pana in aceasta luna cand,am primit o decizie de impunere cu impozit mărit de aproximativ 10 ori plus penalități pentru anii 2016 și 2017.Persoanele fizice care dețin o clădire în care nu se desfășoară nici o activitate și este debranșată de la toate utilitățile sunt impozitate la fel ca persoanele fizice care dețin o clădire unde exista un tip de activitate și sunt înregistrate cheltuieli cu utilitățile?Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 15:04, 28 Februarie 2018
Impozitul pe cladire se plateste indiferent daca aveti sau nu activitate in acel imobil.
Veti plati impozit marit deoarece nu ati depus raport de evaluare in termenul stabilit (conform Codului Fiscal); pt anul 2018, termenul limita de depunere a raportului de evaluare este 31 martie 2018.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Detin un spatiu/depozit comercial si impozitul este mult peste valoarea lui ce pot face? inchiriez2012 inchiriez2012 detin un spatiu/depozit comercial, impozitul anual este foarte mare,acuma 15-20 de ani a avut activitate, de atunci nu este nici un fel de activitate spatiul ... (vezi toată discuția)
Raport evaluare Corina Secara Corina Secara Buna ziua. Am cumparat in martie 2013 un spatiu comercial pe persoana fizica. Stiu ca dupa 5 ani trebuie reevaluat in vederea depunerii la Primarie pentru ... (vezi toată discuția)