avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executarea silita

In urma unei contestatii la executare, instanta a dispus o expertiza contabila in urma careia a apreciat ca am fost executat pentru o suma mai mare decat cea reala si a dispus intoarcerea executarii pentru diferenta de suma si plata cheltuielilor de judecata de catre societatea de recuperare.
Ce sansa am in apel sa obtin anularea intregii executari si intoarcerea acesteia pe motivul ca la data executarii nu era stabilita intinderea creantei , aceasta neindeplinind cumulat cele 3 conditii : sa fie certa, lichida si exigibila.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:26, 1 Martie 2018
In apel va veti judeca in limitele stabilite la fond. Nu va puteti modifica cererea.
Asta am cerut si in fond. Anularea executarii si intoarcerea intregii sume executate. Instanta a hotarat pe baza raportului de expertiza intoarcerea doar a unei parti din suma. La apel in tribunal pot obtine pe baza celor descrise in postarea initiala, anularea intregii executari si intoarcerea sumei executate ?
La nivel teoretic, pot spune ca puteti. Practic, depinde de actele dosarului si sustinerile partilor.
Nu se judecă un fond ci o contestație.
Trebuie studiat dosarul pentru a se putea face o încadrare juridică concretă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o contestatie la executare ... Antoanela Geaman Antoanela Geaman Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o contestatie la executare admisa pe următoarele motive: Instanta de fond a anulat executarea silita pentru ca a ... (vezi toată discuția)
Cererea de intoarcere a executarii trebuie timbrata ? stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com Am facut contestatie la o executare silita. Am cerut : 1. anularea executarii 2.intoarcerea acesteia 3.plata cheltuieli judecata (am depus la dosar ... (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)