avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se pot recupera banii transferati de o institutie in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se pot recupera banii transferati de o institutie in mod eronat catre un fost salariat?

Buna ziua! Am urmatoarea problema: contabila institutiei a transferat dintr-o eroare salariul unui angajat in contul unui fost angajat, care, desi contactat, nu doreste sa inapoieze suma respectiva. Am vrea sa introducem actiune in instanta. Ce pasi sunt de urmat? Avem sanse sa recuperam astfel banii respectivi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 15:12, 28 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! Multumesc mult pt raspuns! A fost notificat in scris, de doua ori, si plicurile cu notificarile respective s-au intors la institutie ca nedeschise. Fostul salariat a fost contactat telefonic si a spus ca nu vrea sa restituie banii, si ca ar trebui sa plateasca persoana care a facut transferul gresit.
Promovati actiune civila impotriva fostului salariat privind o plata nedatorata !
Multumesc!
Puteti sa faceti o adresa catre banca unde sunt conturile de salarii ale angajatilor.
In mod normal, suma ce a fost virata in contul fostului angajat este o suma ce nu i se cuvine si trebuie recuperata.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani virati gin greseala in contul meu magicbycat magicbycat am primit un telefon de la firma unde am lucrat in urma cu 7 luni prin care am fost anuntata ca datorita faptului ca in firma mai era cineva cu numele meu de ... (vezi toată discuția)
Restituire plata necuvenita efectuata la 2 luni de la demisie Myrcea Myrcea Buna! Am si eu o problema cu vechiul angajator si as dori sa stiu ce actiuni legale pot fi urmate. In 1 noiembrie 2006 mi-am dat demisia si m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)