avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cine este membru intr-o fundatie umanitara?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cine este membru intr-o fundatie umanitara?

Sint strain si vreau sa aflu cine face parte din consiliul de conducere unui ONG roman in acest moment. Exista o baza de date care poate fi accesata online? Care este acel site de verificare?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:49, 2 Martie 2018
Nu exista o baza online se pot elibera informatii de catre Ministerul Justitiei printr-un extras din Registrul national al persoanelor juridice ong.Este posibil sa gasiti informatii suplimentare pe pagina web a institutiei respective.
Problema este ca Registrul National ONG nu da date la zi. Cum si unde pot sa gasesc acele date actuale? Vrem sa stim (fiind o fundatie din strainatate care ajuta un ONG roman) daca cei cu care stam de vorba intr-adrevar sint in conducere.
Nu stiu cine v-a informat ca datele din reg, nat, nu sunt la zi,sunt inregistrate conform ultimelor modificari facute de membrii fondatori la judecatoria competenta,modificari care apoi sunt transmise la MJ..Daca persoanele cu care sunteti in contact apar in info de la MJ ca fiind membri in Consiliul Director atunci situatia e clara.
In foarte multe cazuri datele din Registrul National ONG asa cum sunt afisate pe site-ul Ministerului Justitiei nu sunt concordante cu cele din RAF-urile tinute de Judecatorii si RF-urile tinute de Tribunale, pentru ca unele instante nu au replicat in RNPJFSP datele din RAF / RF. Ba chiar sunt ONG care nu figureaza deloc in Registrul National desi sunt in registrele speciale de la instante... In general e mare haos in Registrul National ONG. Aveti aici o sinteza mai veche: [ link extern ] ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inca ceva: Titlul este confuzant: Fundatiile nu pot avea "membri". Dar din text se intelege apoi ca este vroba de membrii Consiliului Director....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in registrul asociatiilor si fundatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la inregistrarea si functionarea in conditii legale a unei asociatii de tip ONG. Mai exact, pentru ... (vezi toată discuția)
Ong neinregistrat registrul fundatiilor si asociatiilor luticus luticus O asociatie avand ca obiect cresterea animalor s-a infiintat si a fost aprobata prin sentinta judecatoreasca dar nu a fost inscrisa/inregistrata in Registrul ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)