avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Buna ziua

Daca vand un apartament achizitionat inainte de casatorie , deci nefiind bun comun , in timpul casatoriei , venitul din vazare se considera comun . Adica sotia are drepturi la valoarea rezultata in urma vanzarii apartamentului ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:58, 1 Martie 2018
Suma de bani obtinuta din vanzarea apartamentului va avea tot regimul juridic de bun propriu, considerentul fiind faptul ca aceasta valoare inlocuieste un bun propriu.
Multumesc!
Asta este in teorie sau exista vreo reglemenatre legala in acest sens ? as vrea sa stiu exact ca sa evit o eventuala neintelegre .

Multumesc!
art 340 lit G Cod CIvil
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ: [...] bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora; [...]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. Înainte de a mă căsători cumpărasem un apartament, ... dan76andrei dan76andrei Bună ziua. Înainte de a mă căsători cumpărasem un apartament, care era bun propriu. Dacă dupa doi ani aș vrea sa vând acel apartament suma rezultată ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dețin un apartament proprietate personală și vreau ... Mirabela Damir Mirabela Damir Bună ziua!Dețin un apartament proprietate personală și vreau sa ma căsătoresc, după căsătorie dacă vreau sa l vând sa mi cumpar o casă va beneficia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc să vând apartament dobândit înainte de ... Mwei Mwei Buna ziua, Doresc să vând apartament dobândit înainte de căsătorie după care, din banii dobândiți, să achiziționez o casă . Doresc să rămân ... (vezi toată discuția)