avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Înainte de a mă căsători cumpărasem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Înainte de a mă căsători cumpărasem un apartament, ...

Bună ziua. Înainte de a mă căsători cumpărasem un apartament, care era bun propriu. Dacă dupa doi ani aș vrea sa vând acel apartament suma rezultată este tot bun propriu sau devine bun comun de care sa beneficieze si celălalt sot ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 22 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile proprii

Art. 340. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț:
................................................................
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum și bunul dobândit în schimbul acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare ... CtnMihai CtnMihai Buna ziua. Am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare de la rude, inaintea casatoriei. Daca acum, in timpul casatoriei vand acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dețin un apartament proprietate personală și vreau ... Mirabela Damir Mirabela Damir Bună ziua!Dețin un apartament proprietate personală și vreau sa ma căsătoresc, după căsătorie dacă vreau sa l vând sa mi cumpar o casă va beneficia ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Daca vand un apartament achizitionat inainte de casatorie , deci nefiind bun comun , in timpul casatoriei , venitul din vazare se considera comun ... (vezi toată discuția)