avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am un imobil + teren dobandite printr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare ...

Buna ziua.
Am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare de la rude, inaintea casatoriei. Daca acum, in timpul casatoriei vand acest imobil, suma primita la schimb devine un bun comun? Sotia are dreptul la cota parte din aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: CtnMihai , utilizator 10:13, 11 Mai 2023
Art.340 Cod civil
"Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;"
Suma incasata e bun propriu. Problema.mai departe e ce faceti cu ea...e important sa precizati la cumparare de alte bunuri de unde provine suma .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un imobil achiziționat în timpul căsătoriei, cu bani dintr-un cont de economii constituit anterior căsătoriei, este bun propriu ? hmarce hmarce Un imobil achizitionat in timpul casatoriei cu bani ridicati dintr-un cont propriu de economii constituit anterior casatoriei este propriu ? (vezi toată discuția)
Bun comun sau propriu? AleXandrai28 AleXandrai28 Buna ! Am si eu o intrebare: am avut doua garsoniere cumparate inainte de casatorie, si pe care le-am vandut acum find casatorita cu scopul de a imi cumpara un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o lamurire: - daca sotul vinde ... Sonia 40 Sonia 40 Buna ziua, am si eu nevoie de o lamurire: - daca sotul vinde in timpul casatoriei casa mostenita de la parinti si apoi cumpara impreuna cu sotia o alta casa, ... (vezi toată discuția)