avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anexa 7 - adeverinta medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anexa 7 - adeverinta medicala

A intervenit o modificare la modelul de adeverinta medicala care se elibereaza salariatilor.
Pana acum adeverinta atesta numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni si totodata numarul total de zile de concediul medical din ultimele 12 luni aferente fiecarei afectiuni in parte.
Acum, conform Ordinului 15/05.01.2018, in loc de "12 luni" sunt "12/24 luni".
Inteleg ca trebuie sa completam in adeverinta numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni respectiv 24 luni, dar trebuie sa completam acelasi lucru (adica 12/24 luni) si pentru fiecare afectiune in parte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 2 Martie 2018
Intr-adevar, in adeverinta se va completa numărul de zile de concediu medical de care persoana asigurată a beneficiat în ultimele 12/24 luni aferente fiecărei afecțiuni în parte,
Nu cumva numarul de zile de concediu medical pe ultimele 24 luni trebuie specificat doar la cei cu cancer? Sau la orice fel de medical ?
Legea este clara in aceasta privinta : În vederea acordării certificatelor de concediu medical, plătitorii de indemnizații de asigurări sociale de sănătate au obligația să elibereze asiguratului adeverințe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 luni.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu inteleg ce inseamna concediu medical in ultimele 12/24 luni.
Adica la unii se completeaza pe 12 si la unii pe 24? Din textul adeverintei si din rubrica din tabel nu pare sa se scrie si de 12 si de 24 luni.
Multumesc.
Eu inteleg asa : din ultimele 24 de luni se mentioneaza cele 12 luni in care ati avut zile de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislative ordinul 15/2018; oug 99/2017 benji2018 benji2018 Legislatia domeniului prevede: - NORMĂ din 5 ianuarie 2018 de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile ... (vezi toată discuția)
Adevarinta nr. zile cm filica filica am urmatoarea situatie: un salariat a avut cm in perioada 01.01.2013-31.01.2013 cod boala x intra in cm incepand cu 01.01.2014 cod boala tot x pentru care am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu nr. de zile de incapacitate de munca in ultimele 12 luni SimonescuC SimonescuC Am o intrebare si va solicit sprijinul pentru aceasta: In temeiul OUG 158/2005 cu modificari si completari, respectiv art. 3 indice 1 litera \\\\\\"b\\\\\\" ... (vezi toată discuția)