avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizitare

Buna seara.In urmă cu 4-5 ani am divorțat de fostul soț,In urma divorțului acestuia i s a stabilit un program de vizita cu minora(care acum are aproape 7ani),un program care nu a fost deloc respectat de către acesta.Acum după o foarte lungă absență acesta s a hotărât să reapară în viața ei sunând zilnic.Copilul nu este foarte încântat de această reapariție,amintindu și de niște episoade de la vizitele din trecut în care acesta nu se purta tocmai ok.Ce este de făcut??!?Copilul este la școală și deja această situație incepe sa o streseze vizibil.Ce pot face pentru a mi proteja cumva copilul de acest stres..."Nu vreau sa ies cu el", "Nu vreau sa vorbesc cu el" "Nu vreau sa mai sune"...Ultimele dați când a sunat fetița a vorbit cu el la insistențele mele și ale bunicii
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
ContSters182399, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 16:15, 1 Martie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dragul de "tatic" a aflat ca poate stoarce niste bani de pe urma refuzului copilului. Cat il streseaza pe copil, putin ii pasa, caci daca ii pasa nu disparea. Ce puteti face? Dupa parerea mea un singur lucru, dar pe care nu-l veti face. Implicati-l. Trimiteti-l la sedinte cu parintii, sa cumpere caiete, la farmacie, sunati-l cand copilul e bolnav, cereti-i pensie, rugati-l sa repare patul/biroul/biblioteca copilului etc. Nu-i dati pace, adica. Cand va realiza ca bucuria sacairii dvs vine la pachet cu munca sunt bune sanse sa dispara. Daca in schimb i-o taiati se va victimiza si se va ambitiona, caci asta e nivelul de creier a celor care isi amintesc ca un copil doar cand acesta a ajuns la scoala, eventual la liceu.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
proastasatului, utilizator
De acord cu dna PS. Implicati tatal in viata copilului, treptat. Nu neaparat pe sistemul "nu-i dati pace", ci avand o atitudine normala, fireasca. Si incercati sa aveti dvs un comportament lipsit de aversiune fata de tata, relaxat. Copilul va are pe dvs ca reper si exemplu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai pe cine altcineva ar putea copilul avea ca exemplu, pe absentul de la responsabilitati?
Să meargă la ședințe?Sa ii cumpere un caiet?El habar n are de așa ceva...nici nu l a interesat...anul trecut în aceeași perioadă copilul a fost operat,el a venit 5 minute la spital i a adus doua "mărțișoare" și un plus mic și apoi a dispărut.Si a amintit sa sune sa o întrebe dacă o mai doare operația și să îi spună sa aibă grijă să nu se lovească abia anul acesta...deci...despre ce vorbim...
"Vis a vis de aceste "sâcâiri" nu știu ce să spun...s ar putea interpreta altfel ținând cont de faptul că el s a recăsătorit acum...

proastasatului a scris:

Dragul de "tatic" a aflat ca poate stoarce niste bani de pe urma refuzului copilului. Cat il streseaza pe copil, putin ii pasa, caci daca ii pasa nu disparea. Ce puteti face? Dupa parerea mea un singur lucru, dar pe care nu-l veti face. Implicati-l. Trimiteti-l la sedinte cu parintii, sa cumpere caiete, la farmacie, sunati-l cand copilul e bolnav, cereti-i pensie, rugati-l sa repare patul/biroul/biblioteca copilului etc. Nu-i dati pace, adica. Cand va realiza ca bucuria sacairii dvs vine la pachet cu munca sunt bune sanse sa dispara. Daca in schimb i-o taiati se va victimiza si se va ambitiona, caci asta e nivelul de creier a celor care isi amintesc ca un copil doar cand acesta a ajuns la scoala, eventual la liceu.

Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
ContSters182399, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Luminitafelicia Luminitafelicia In anul 2001 a decedat socrul meu.A ramas o casa si un teren ca mostenire impartita intre sotul meu,fratele lui si soacra mea.Soacra mea are doar 25%,restul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program de vizitare anissia anissia Vreau sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Suntem divortati, custodie comuna, tatal vede copilul doar de cateva ori pe an. Ambii ... (vezi toată discuția)