avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urmeaza sa ma angajez. Am fost executat silit de fisc ...
Discuție deschisă în Executare silită

Urmeaza sa ma angajez. Am fost executat silit de fisc pentru o datorie, pana acum nu aveau ce lua.

Am de platit aprox 110-120 milioane de lei vechi cheltuieli judiciare, catre stat de aproximativ 2 ani si jumatate (atunci au fost procesele). Am tot primit hartie de executare silita, am contestat in instanta si am pierdut. Apoi mi-au pus sechestru pe un cont in banca vechi de vreo 14 ani, care oricum era lasat nefolosit de 7 ani. Nu au avut cei de la ANAF ce sa imi faca.

Acum urmeaza sa ma angajez. Intrebarile mele sunt:
1. vechiul cont fiind blocat, daca firma are contract cu banca (BRD) la care am contul blocat, pot sa ii conving sa faca alt cont? sau vireaza in ala blocat? Si daca vireaza salariul in cel blocat, ce pot sa fac? Poate statul sa imi ia mai mult de 1/3 din salariu? adica sa imi tina contul blocat?

2. daca imi face firma cont la alta banca, ce se va intampla? o sa vina la un moment dat ANAF sa inceapa sa imi iau 1/3 din ce vireaza firma, cand se prinde? Poate sa imi ia mai mult de 1/3 daca se trezeste ANAF dupa cateva luni?(adica pe un cont de salariu in care incasezi banii lunar, poate cineva sa ti-l blocheze si sa iti ia din acei bani, pe salariile primite in trecut daca nu golesti contul? Si daca poate sa imi ia, ia doar 1/3 sau ia tot ce se afla in cont?)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Ion_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:28, 1 Martie 2018
Veți putea fi supus executarii silite
Asta stiu domnule avocat, intrebarea este ce o sa se intample mai exact si cum poate sa ma execute? o sa afle instant anaf ca m-am angajat?
Deschiderea unui nou cont nu va ajuta. ANAF-ul va afla aproape imediat. Poprirea va fi de 1/3 pentru o singura executare silita si nu poate depasi 1/2 din venituri. In concluzie, nu prea aveti cum sa scapati.
Veti fi executat silit pe tot ce aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri executare silita anadanuta anadanuta Buna ziua. Am doua credite la doua banci diferite. Pentru unul din ele am mai mult de 500 de zile in intarziere iar ptr al doilea am 140 de zile. Inca nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul bancar roxana11277 roxana11277 Buna ziua, este normal ca banca sa-mi puna ia din salariu si din sa-mi blocheze si contul de salariu, deci ... sa-mi ia tot salariul? (vezi toată discuția)
Buna ziua- cont blocat pentru un credit posibil prescris capalau capalau Am si eu o problema.................. in anul 2008 am facut un imprumut la banca de nevoi personale......... din cauza problemei financiare nu am mai putut ... (vezi toată discuția)